Evropský fotbal přišel o další velkou hvězdu, Al Hilal potvrdil příchod Neymara

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Evropský fotbal přišel o další velkou hvězdu, Al Hilal potvrdil příchod Neymara
Brazilská hvězda bude hrát za Al Hilal.
Brazilská hvězda bude hrát za Al Hilal.Profimedia
Saúdskoarabský klub Al Hilal potvrdil příchod hvězdného fotbalisty Neymara (31). O přestupu brazilského útočníka z Paris Saint-Germain psala média už během pondělí, v úterý byl transfer oznámen oficiálně. Přestupová částka by se měla pohybovat kolem 90 milionů eur (2,16 miliardy korun), což by byl rekord saúdskoarabské ligy.

"Jsem tady, v Saúdské Arábii. A jsem hráčem Al-Hilalu," vzkázal Neymar v krátkém videu na klubovém kanálu sociální sítě X, dříve Twitteru.

"Nikdy není jednoduché se rozloučit s tak skvělým hráčem. Neymar je jedním z nejlepších fotbalistů na světě a za posledních šest let udělal pro náš klub mnoho. Nikdy nezapomenu na den, kdy k nám přišel, navždy zůstane součástí klubové historie," uvedl prezident PSG Násir Chelajfí v prohlášení na klubovém webu.

Neymar se zařadí mezi slavná jména, která saúdskoarabská liga v posledních měsících zlákala. Po lednovém příchodu Cristiana Ronalda do Al-Nassru následovaly portugalskou hvězdu v letní přestávce do Saudi Pro League desítky hráčů z předních evropských soutěží, za které kluby z ropné velmoci zaplatily stovky milionů eur.

Do Saúdské Arábie přišli například vítězové Ligy mistrů Karim Benzema, Sadio Mané či Riyad Mahrez. Částka za Neymara překonala dosud nejvyšší ligovou sumu vyplacenou za jeho krajana Malcoma. Ten přestoupil do Al Hilalu z Petrohradu za zhruba 60 milionů eur.

Statistiky z působení v PSG.
Statistiky z působení v PSG.Livesport

Al Hilal, který je s 66 trofejemi nejúspěšnějším asijským klubem, v létě naopak nedokázal získat Neymarova dosavadního spoluhráče Kyliana Mbappého. Za francouzského útočníka PSG údajně nabízel 300 milionů eur (asi 7,25 miliardy korun), čímž by z něj udělal nejdražšího fotbalistu historie. Čtyřiadvacetiletý Mbappé se však se zástupci celku z Rijádu podle médií ani osobně nesešel.

Další přestupy a spekulace