Neymara čeká minimálně čtyřtýdenní pauza, chybět by mohl i reprezentaci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neymara čeká minimálně čtyřtýdenní pauza, chybět by mohl i reprezentaci
Útočník se ve čtvrtek podrobí dalším testům.
Útočník se ve čtvrtek podrobí dalším testům.AFP
Věhlasná posila saúdskoarabského Al Hilalu Neymar (31) si na debut v novém působišti ještě počká. Na vině je podle pondělní lékařské zprávy klubu zranění stehenního svalu. Brazilec bude týmu, který trénuje Portugalec Jorge Jesus, chybět minimálně čtyři týdny. Obejít se bez něj bude pravděpodobně muset ve dvou zápasech kvalifikace na mistrovství světa 2026 i národní tým.

Brazilský reprezentant, který do Al Hilalu přišel z francouzského velkoklubu Paris Saint-Germain, si na první zápas za nový tým bude muset počkat kvůli dvěma zraněním pravého čtyřhlavého stehenního svalu, obě v oblasti přímého svalu stehenního.

Podle lékařské zprávy klubu by se jedno ze zranění mělo brzy vyléčit, druhé však postihuje šlachu a způsobilo otok, což si vyžádá odhadem čtyřtýdenní odstávku od 19. srpna, kdy Neymar do klubu přišel.

Al Hilal prozradil, že bude nadále monitorovat stav brazilského útočníka a další testy jsou naplánovány na čtvrtek. Zranění také ohrožuje Neymarovu účast v prvních kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství světa 2026. Brazilská reprezentace bude hrát 8. a 12. září proti Bolívii a Peru.