Fiorentina se na odvetu s Plzní nenaladila. Atalanta prohospodařila nadějný náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina se na odvetu s Plzní nenaladila. Atalanta prohospodařila nadějný náskok
Aktualizováno
Lucas Beltrán a Albert Gudmundsson pádí za míčem v zápase Fiorentiny s Janovem.
Lucas Beltrán a Albert Gudmundsson pádí za míčem v zápase Fiorentiny s Janovem. AFP
Fiorentina prohloubila sérii ligových nezdarů už na pět klání v řadě, když ve 32. kole Serie A remizovala doma s Janovem 1:1. V závěru první půle se hostí ujali vedení, když Albert Gudmundsson proměnil penaltu. La Viola, na jejíž lavičce proseděl celé utkání Antonín Barák, po změně stran zásluhou Jonathana Ikoného vyrovnala. Další ztráta jí však přípravu na odvetu čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Plzní příliš nevylepšila. Atalanta nenavázala na triumf 3:0 z Liverpoolu v Evropské lize a Veronou hrála 2:2 poté, co ztratila dvougólové vedení.

Fiorentina – FC Janov 1:1

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří se mohli v páté minutě ujmout vedení. Hlavičkující Andrea Belotti ovšem z bezprostřední blízkosti minul branku. Postupem času se do hry začali dostávat i Rossoblu, což vedlo ve 22. minutě k obrovské příležitosti Caleba Ekubana. Jeho hlavičku však famózně vyškrábl na roh Pietro Terracciano.

Nakonec se sice jako první prosadily o tři minuty později Fialky, jenže gól Belottiho rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu, ve kterém se italský útočník nacházel. Klíčový moment první půle přišel až v jejím závěru, kdy byl po dalším skvělém zákroku Terracciana v pokutovém území faulován Ekuban.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Gudmundsson z penalty poslal míč nekompromisně k levé tyči. La Viola ovšem hned po změně stran zabrala a v 53. minutě se dočkala vyrovnání. Tlak na hostující obranu vyústil v centr Giacoma Bonaventury na zadní tyč, kde se nacházel Ikoné, který hlavou procpal balon za záda bezmocného Josepa Martíneze.

Debutující rozhodčí Di Marco měl další složitou práci v 70. minutě, kdy opět odpískal penaltu ve prospěch Grifone, tentokrát ji ale po zhlédnutí videa správně zrušil. Závěr utkání byl z obou stran vyrovnaný a diváci na vítěznou trefu čekali marně. Fialky si tak před čtvrtfinálovou odvetou s Plzní v EKL připsaly remízu.

Atalanta – Verona 2:2

Vítězství na Anfieldu dvěma góly řídil Gianluca Scamacca, jenž na povedené utkání navázal již ve 13. minutě před modročernými fanoušky. Na hranici vápna si našel míč a z voleje jej napálil bod břevno mimo dosah Lorenza Montipa. Neuběhlo ani pět minut a domácí příznivci jásali znovu.

Tentokrát Scamacca působil v roli asistujícího hráče, když do úniku vyslal Édersona, který v situaci jeden na jednoho poslal balon k tyči. Třígólový náskok mohl obstarat Mario Pašalič, jehož obránci při centru ze strany příliš nebránili, a on se tak dostal ke snadné hlavičce. Ve skórování mu rychlým zákrokem zabránil Montipó.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Do druhého poločasu nastoupili domácí ve volnějším tempu a to se jim vymstilo už v 56. minutě. Přihrávku Tijjaniho Noslina si před šestnáctkou zpracoval Darko Lazovič a chytře vypálil mezi nohama soupeře, na což Marco Carnesecchi nedokázal reagovat.

Obdržená branka pro Atalantu jako budíček nezafungovala a Mastini udeřili znovu. Špatné orientace gólmana na malém vápně využil po centru ze stranu Noslin a vyrovnal. Na překvapivé srovnání zareagoval Gian Piero Gasperini trojitým střídáním. Změny v sestavě však k dalším brankám nepomohly.

Tabulka Serie A