Fiorentina završila turbulentní týden vítězně, k triumfu v Salernu ji dovedl Kouamé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina završila turbulentní týden vítězně, k triumfu v Salernu ji dovedl Kouamé

Christian Kouamé dal vítězný gól Fiorentiny proti Salernitaně.
Christian Kouamé dal vítězný gól Fiorentiny proti Salernitaně.AFP
Fiorentina zvítězila ve 33. kole Serie A v Salernu 2:0. V základní sestavě hostů se na hrotu objevil Antonín Barák, jenž v uplynulém týdnu pomohl Fialkám vyřadit z Evropské konferenční ligy Plzeň. O úspěch na stadionu v Kampánii se ale nakonec zasloužil jeho spoluhráč Christian Kouamé, na jehož hlavičku z 80. minuty Salernitana odpověď nenašla. V páté minutě nastavení dal výsledku konečnou podobu Jonathan Ikoné. Český reprezentant odehrál 87 minut.

Salernitana – Fiorentina 0:2

Fialky v domácí soutěži čekaly na tříbodový zisk od konce února. Ideální příležitost k přerušení série pěti ligových nezdarů měly na půdě Salernitany. Ta totiž v celém ročníku zvítězila jen dvakrát a směřovala k jasnému sestupu.

Dle předpokladů byli hosté od úvodních minut aktivnější a po většinu času drželi míč na kopačkách. Dokázali se kombinační hrou dostat do nadějných pozic, trápili se ovšem v předfinální fázi, a tak brankář soupeře neměl příliš práce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Největší příležitost prvního poločasu přišla ve 42. minutě, kdy skvělý výběr místa předvedl Jonathan Ikoné, když se dostal uvnitř vápna k odraženému míči, jenže svůj střelecký pokus vyslal kousek od pravé tyče.

Záhy po změně stran zahodil Riccardo Sottil obrovskou příležitost, když si skvěle zaběhl za obranu soupeře a upaloval sám na domácího gólmana. Útočník Fialek proti dobře vyběhnutému Guillermu Ochoovi zvolil razanci doprostřed brány, se kterou si mexický reprezentant zkušeně poradil.

Až v 80. minutě dokázala Fiorentina překonat zodpovědně hrající defenzivu soupeře. Vítězství svému týmu zajistil povedenou hlavičkou Kouamé, když si na zadní tyči vyskočil nejvýše a uklidil míč do sítě. V nastavení utkání už zlomené domácí hráče po odrazu ve vápně překonal bez problému Ikoné.

Tabulka Serie A