Smutný hrdina Cerri vystřelil Empoli druhou výhru nad úřadujícím mistrem v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smutný hrdina Cerri vystřelil Empoli druhou výhru nad úřadujícím mistrem v sezoně

Alberto Cerri rozhodl gólem o vítězství Empoli nad Neapolí, poté se ale zranil a musel střídat.
Alberto Cerri rozhodl gólem o vítězství Empoli nad Neapolí, poté se ale zranil a musel střídat.Profimedia
Empoli zvítězilo ve 33. kole Serie A nad Neapolí 1:0 a v neúplné tabulce si vytvořilo čtyřbodový náskok na sestupovou zónu. Zatímco v listopadovém duelu pod Vesuvem rozhodli Azzurri o své těsné výhře až těsně před koncem, na domácím hřišti vstřelil vítěznou branku už ve čtvrté minutě Alberto Cerri. Útočník patřící druholigovému Comu se mezi italskou elitou prosadil poprvé po třech letech. Radost mu však záhy zkazilo zranění, kvůli kterému musel předčasně střídat. Verona v přímém záchranářském souboji přemohla Udinese 1:0 a sestupovým vodám se stejně jako Empoli vzdálila na rozdíl čtyř bodů.

Empoli – Neapol 1:0

Empolesi zaskočili favorita už ve čtvrté minutě. Velký podíl na tom měl Emmanuel Gyasi, jenž ustál důležitý souboj na polovině hřiště a posléze našel centrem hlavu Cerriho, který uklidil míč mimo dosah Alexe Mereta. Gólový hrdina se však o chvíli později zranil a nemohl pokračovat.

Úřadující mistr působil bezradně, což dokládal i fakt, že první střelu na branku zaznamenal až po půlhodině hry. Byl u toho Victor Osimhen, nicméně jeho akrobatické zakončení skryl pohodlně do rukavic Elia Caprile. Na druhé straně předvedl technické dovednosti střídající M’Baye Niang.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten po skvělém uvolnění vyzval ke skórování Nicolu Cambiaghiho, jenž ale nastřelil pouze spojnici. Po změně stran dal na odiv technické dovednosti Chviča Kvaracchelija. Gruzínský křídelník se skvělou zasekávačkou zbavil svého strážce, posunul si míč do prostoru a tvrdě vypálil.

Jeho projektil nakonec vytěsnil jen konečky prstů Caprile. O chvíli později vyčinil svému spoluhráči Sebastiano Luperto. Domácí stoper měl totiž po nepřesné přihrávce problémy s dotírajícím Osimhenem.

Verona – Udinese 1:0

První poločas souboje celků s minimem bodů nabízel stejnou bilanci i v počtu šancí. Fotbal mezi vápny přinesl první zakončení až ve 27. minutě, kdy po rohu pálil Lorenzo Lucca přímo do gólmana. Domácí o sobě dali vědět před brankou Maduky Okoyeho v závěru první půle, kdy hlavičkoval Tijjani Noslin do tyče.

Zkraje druhého dějství si Kingsley Ehizibue nabíhal v malém vápně na centr Hassaneho Kamary, sám před gólmanem ovšem míč netrefil. Hned po následném rohu pak hlavičkoval těsně vedle Jaka Bijol. Po hodině hry sice dostal míč do sítě Roberto Pereyra, jeho trefě ale předcházel jasný ofsajd.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 70. minutě se odrazil balon ve vápně na Juana Cabala, ten ovšem ránu z voleje nasměroval přesně do brankáře. Z následné rozehrávky se hnal sám na branku Ehizibue, i proti jeho zakončení ale dobře vystoupil gólman. Rozhodující okamžik tak přišel až ve třetí minutě nastavení, kdy se po rohu do malého vápna vyšplhal nejvýše skórující Diego Coppola.

Tabulka Serie A