Frosinone se do záchranářských bojů namotivovalo remízou s rozjetou Boloňou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frosinone se do záchranářských bojů namotivovalo remízou s rozjetou Boloňou

Boloňa proti Frosinone nevyužila možnost vylepšit si pozici v boji o Ligu mistrů.
Boloňa proti Frosinone nevyužila možnost vylepšit si pozici v boji o Ligu mistrů.AFP
Boloňa ve 31. kole Serie A klopýtla na hřišti Frosinone, kde pouze remizovala 0:0. Úvodní minuty utkání překvapivě patřily domácím, když si několik příležitostí vypracoval agilní Walid Cheddira. Hosté sice posléze hru vyrovnali, teprve druhé bodové ztrátě za posledních 10 utkání se ovšem nevyhnuli. Canarini cenná remíza jistě povzbudí do závěrečných kol, v nichž se pokusí odvrátit hrozící sestup.

Frosinone – Boloňa 0:0

Boloňa od začátku února padla v jediném utkání, osmkrát vyhrála a v případě vítězství mohla minimálně do nedělního večera vystřídat Juventus na třetím místě tabulky. Domácí se však aspiranta na LM nezalekli, už během úvodní desetiminutovky měl dvě nadějné příležitosti Cheddira. Marocký útočník, jenž ve středoitalském městě hostuje z Neapole, poprvé vyzkoušel pozornost Lukasze Skorupského po pěkné individuální akci.

Polský reprezentant se vyznamenal i o chvíli později, když zneškodnil Cheddirův samostatný únik. Canarini byli v úvodním dějství nebezpečnější, což podtrhl dobře umístěnou hlavičkou Caleb Okoli. Pokus letící k levé tyči ovšem znovu vyrazil Skorupski. Druhá půle nabízela klidnější podívanou, jelikož hráči Frosinone výrazně polevili v útočné snaze. Toho mohl v 66. minutě využít Lewis Ferguson, který se po kombinaci se spoluhráči ocitl před brankářem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jeho pokus však neměl potřebnou kvalitu a Stefano Turati balon vyrazil. Na druhé straně se ke střele po nakrátko rozehraném volném přímém kopu dostal Nadir Zortea, jehož projektil jen o kousek minul horní tyč. Rozhodnout o triumfu Rossoblu mohl Santiago Castro, jenž si zpracoval centrovaný míč a pohotově vypálil. Turati ovšem přečetl jeho úmysl a předvedl fantastický zákrok.

Tabulka Serie A