Gólová nadílka po změně stran byla štědřejší k AC Milán, Lazio porazilo Juventus 1:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Gólová nadílka po změně stran byla štědřejší k AC Milán, Lazio porazilo Juventus 1:0
Aktualizováno
Rafael Leao z AC se raduje z gólu do sítě Fiorentiny.
Rafael Leao z AC se raduje z gólu do sítě Fiorentiny.AFP
Fotbalisté AC Milán potvrdili skvělou formu i ve 30. kole Serie A, v němž přehráli domácí Fiorentinu 2:1. Zatímco v prvním dějství Rossoneri nedokázali svou převahu zužitkovat, po výměně stran se v krátkém časovém okně s góly roztrhl pytel. Ve 47. minutě totiž elegantní patičkou přichystal Rubenu Loftusi-Cheekovi (28) branku Rafael Leao (24), který hned v 53. minutě sám další přidal, přičemž mezitím se ještě stihl za Fialky prosadit Alfred Duncan (31). Tým Antonína Baráka (29), jenž na hřiště nastoupil až v 88. minutě, se již na více nezmohl.

Lazio – Juventus 1:0

První možnost měla Stará dáma, když si na centr z přímého kopu naběhl Brazilec Bremer, jehož hlavička však skončila v zámezí. Pak ale začalo zlobit Lazio. Dvakrát měl dobrou příležitost Castellanos, který nejprve netrefil bránu a ve 20. minutě rozvlnil boční síť.

Juve hrálo oproti svým zvyklostem poměrně dost zatažený fotbal, a ofenzivní taktovku tak po většinu prvního dějství drželi Orli. Obří šanci měl zničehonic krátce před poločasem Federico Chiesa, který z hranice vápna poslal míč k tyči. Jeho pokus ale bravurně zneškodnil Christos Mandas.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Oba celky si po návratu z kabin vyměňovaly polovičaté šance, nicméně kromě zblokovaného pokusu aktivního Chiesy a střely Nicola Casaleho na druhé straně, se první hodina hry uzavřela bez stoprocentních příležitostí. Tempo utkání se nezvedlo ani s příchodem elitního střelce Immobileho, který v 72. minutě připravil pozici pro Marušiče.

Černohorec však razantní střelu mezi tři tyče nevměstnal. Oba soupeři si na konec souboje přichystali taktické šachy, nicméně v úplně poslední minutě nastavení si na parádní centr Mattéa Guendouziho naběhl Marušič a hlavou nechytatelně zavěsil.

Janov – Frosinone 1:1

Prvního vážného ohrožení branky se dopustili domácí v 10. minutě po rohovém kopu, kdy Johan Vásquez hlavičkoval míč do břevna a dorážku Stefana Sabelliho vytěsnil Stefano Turati.

Po klidné dvacetiminutové pasáži se Gudmundsson protáhl do pokutového území, kde ho jeden z protivníků poslal k zemi, a rozhodčí odpískal penaltu. K ní se postavil sám faulovaný Islanďan a bezpečně ji proměnil. Hostům se ale podařilo rychle srovnat. Nadir Zortea poslal do vápna přízemní centr, který si zpracoval Reinier, jenž střelou k levé tyči rozjásal menšinu fanoušků v Janově.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Druhý poločas se nesl v klidnějším duchu. Ani jeden z celků nechtěl udělat chybu, a tak dlouho nebyly k vidění žádné střelecké příležitosti. Přibližně po hodině hry přinesl vzruch pád hostujícího hráče v pokutovém území, který dokonce zkoumal i VAR, ale o faul se nejednalo. V závěru zápasu byli o něco aktivnější Janované, jinak bylo ale utkání vyrovnané.

Turín – Monza 1:0

Navzdory výrazné převaze piemontského klubu v držení míče vypálil v úvodní půli mezi tři tyče jen Andrea Colpani. Hostující záložník zkusil už ve třetí minutě štěstí z hranice šestnáctky, jeho pomalou přízemní střelu ale bez potíží lapil Vanja Milinkovič-Savič.

Aktivní Colpani zahrozil z totožné pozice také chvíli po půlhodině hry. Tentokrát sice vyslal o poznání nebezpečnější ránu, balon směřující k zadní tyči však tečoval jeden z obránců do zámezí. Pomalu kombinující Býci se v prvním dějství dostali ke čtyřem zakončením, všechny jejich pokusy ale zblokovala defenziva soupeře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Turínští proto zaměstnali Michela Di Gregoria v bráně Lombarďanů až krátce po změně stran, kdy 26letý gólman zneškodnil razantní hlavičku Alessandra Buongiorna. Za zlepšený výkon tak byli domácí odměněni až v 69. minutě. Pessina ve vlastním vápně fauloval nabíhajícího soupeře a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Sanabria.

Frustrovaný kapitán Monzy navíc o pouhé tři minuty později tvrdě sestřelil dalšího protihráče a po druhé žluté kartě se musel předčasně odebrat do sprch. Výhru Býků mohl ještě v závěru ozdobit krásnou trefou Duván Zapata, proti dalekonosnému Kolumbijcovu projektilu se však zaskvěl Di Gregorio.

Fiorentina – AC Milán 1:2

Aktivní hosté poprvé zaměstnali gólmana Fialek v osmé minutě. Samuel Chukwueze předložil míč Olivieru Giroudovi, který ale zevnitř vápna trefil jen dobře postaveného Pietra Terracciana. Domácí brankář se po čtvrthodině hry dvakrát v krátkém sledu vyznamenal i proti hlavičkám Chukwuezeho a Fikaya Tomoriho.

Fiorentina se více osmělila až ve 27. minutě, kdy se na bránu hnal osamocený Andrea Belotti, jenže Mike Maignan skvělým zákrokem nebezpečí zažehnal. Skóre se neměnilo ani v závěru poločasu, kdy Giroud ve stoprocentní šanci přestřelil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 47. minutě už ale Terracciano kapituloval. Efektní přihrávka patičkou Leaa se štěstím prošla až k Loftusi-Cheekovi, jenž měl v malém vápně dost času zpracovat si balon a uklidit ho do odkryté sítě. Tým z Toskánska ovšem bleskově odpověděl díky perfektně umístěné přízemní ráně Duncana.

Jen o další tři minuty později ale ukázal svoji extratřídu Leao, který se při samostatném úniku prohnal kolem všech protihráčů včetně marně se natahujího gólmana a pohodlně zasunul míč do prázdné brány. Po hodině zápasu se na druhé straně připomněl Belotti, jeho pumelici do šibenice ale fantasticky zastavil Maignan.

Tak se na hřišti pohyboval Leao.
Tak se na hřišti pohyboval Leao.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A