Inter oznámil náhradu za kanonýra Džeka, podepsal pětiletou smlouvu s Thuramem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter oznámil náhradu za kanonýra Džeka, podepsal pětiletou smlouvu s Thuramem

Marcus Thuram se Nerazzurri zavázal do roku 2028.
Marcus Thuram se Nerazzurri zavázal do roku 2028.@Inter
Marcus Thuram (25) se oficiálně stal hráčem Interu Milán, kam přichází po vypršení smlouvy v Mönchengladbachu. Francouzský útočník, syn mistra světa a Evropy Liliana Thurama (51), se Nerazzurri zavázal do roku 2028. Inter očekávanou posilou nahrazuje Edina Džeka (37), jenž zamířil do Fenerbahce.

Finančně strádající klub sice nemusí platit odstupné, Thuram však dostane štědrý podpisový bonus ve výši mezi pěti až 10 miliony eur. Milánský velkoklub ale ušetří na platu, bosenský kanonýr pobíral devět milionů eur (215 milionů korun) hrubého za sezonu, zatímco Thuram bude dostávat 7,5 milionu eur.

Starší syn legendárního Liliana Thurama mění působiště po čtyřech letech, během nichž odehrál za Gladbach napříč soutěžemi 134 zápasů s bilancí 44 gólů a 29 asistencí. Thuram je odchovancem Sochaux, do Německa posléze ale přestoupil z Guingampu.

Urostlý kanonýr je desetinásobným reprezentantem Francie, které v roce 2021 pomohl vyhrát Ligu národů, na premiérovou branku v národním týmu však stále čeká. Thuram nastupoval za Les Bleus i v mládežnických letech a v roce 2019 získal zlatou medaili na Euru do 19 let.

Další přestupy a spekulace