Inter v Boloni prohospodařil slibný náskok a pustil před sebe AC. Juventus ovládl derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter v Boloni prohospodařil slibný náskok a pustil před sebe AC. Juventus ovládl derby

Aktualizováno
Inter doma proti Boloni přišel o dvougólové vedení.
Inter doma proti Boloni přišel o dvougólové vedení.AFP
Inter remizoval v osmém kole Serie A s Boloňou 2:2. Lídr soutěže se již ve 13. minutě radoval z dvougólového náskoku, na kterém se gólově podílel i nejlepší ligový střelec Lautaro Martínez. Argentinec ovšem posléze fauloval v šestnáctce a z penaltového puntíku snížil Riccardo Orsolini, o cenný bod pro hosty se po přestávce postaral Joshua Zirkzee. Zaváhání městského rivala využil AC Milán a po vydřené výhře v Janově poskočil na špici tabulky. Juventus zvládl městské derby s Turínem FC 2:0.

Inter –⁠ Boloňa 2:2

Po dobrém vstupu Interu do zápasu přišlo nebezpečí i ze strany hostujícího celku. Zpoza vápna vypálil Lewis Ferguson, avšak těsně minul levou tyč. Vedení se ovšem ujali fotbalisté Nerazzuri. Rohový kop se snesl na hlavu stopera Francesca Acerbiho, jehož prodloužení za sebe nakonec skončilo za zády Lukasze Skorupského.

Pozadu nezůstal ani snajpr Martínez, jenž z pořádné dálky propálil vše, co mu stálo v cestě. Argentinec ale o chvíli později fauloval ve vlastní šestnáctce, a Boloňa tak měla výhodu pokutového kopu. Ten proměnil přízemní ranou k tyči křídelník se sedmičkou na zádech Orsolini.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tým z města nejstarší univerzity na světě krátce po přestávce srovnal. Zakončení po zemi z kopačky Zirkzeeho překonalo Yanna Sommera. Zkušený italský zadák Acerbi měl na hlavě další branku, tentokrát pouze minul levou tyč.

I druhý střelec Interu mohl utkání rozhodnout, a to v 73. minutě, jenže také po centru od rohového praporku netrefil zařízení. Hlad po vítězství byl vidět spíše u hráčů v černo-modrém, obrana Rossoblu jim už ale další přesný zásah nedovolila, a tak zůstala posedmé v řadě neporažena.

Juventus –⁠ Turín FC 2:0

Po bezgólové první půli rozhodl duel ve 47. minutě svou premiérovou trefou v nejvyšší italské soutěži Federico Gatti. Na jeho zásah navázal o čtvrthodinu později po rohovém kopu Arkadiusz Milik, a Stará dáma tak 11 z posledních 15 ligových branek do sítě Granaty vstřelila po standardních situacích.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zejména díky nim Bianconeri v soubojích s lokálním rivalem udrželi dlouhou sérii neporazitelnosti. David Zima strávil celý zápas na lavičce hostů.

FC Janov –⁠ AC Milán 0:1

Janov po domácích bodových ziscích proti Neapoli a AS Řím sahal na svém hřišti po dalším překvapení, nakonec však s AC Milán padl 0:1. Grifone drželi s tempem hostů prakticky po celé utkání krok a když už v defenzivě zaváhali, podržel je jistě chytající Josep Martínez. To ale přestalo platit v 87. minutě, kdy se trefil Christian Pulišič.

V patnáctiminutovém nastavení pak rozhodčí vytáhl hned dvě červené karty, obě přitom pro gólmany. Brankářské rukavice musel v barvách Rossoneri natáhnout útočník Olivier Giroud, navzdory tomu ale hosté udrželi vedení a díky předchozímu zaváhání Interu se posunuli na první příčku tabulky.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport