Inter zvládl generálku na finále Ligy mistrů, druhé místo ale uhájilo Lazio

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Inter zvládl generálku na finále Ligy mistrů, druhé místo ale uhájilo Lazio
Aktualizováno
Marcelo Brozovič (vlevo) přijímá gratulace ke gólu od Alessandra Bastoniho.
Marcelo Brozovič (vlevo) přijímá gratulace ke gólu od Alessandra Bastoniho.AFP
O prvním červnovém víkendu má poslední kolo sezony na programu Serie A. Pro Inter bylo závěrečné utkání nejvyšší italské soutěže generálkou na finále Ligy mistrů, v němž se přesně za týden střetne s Manchesterem City. A Nerazzurri se na istanbulský zápas naladili ideálně, v Turíně si poradili s FC 1:0 díky gólu Marcela Brozoviče. Ligovou sezonu 2022/23 zakončí Inter na třetím místě tabulky, rozhodl o tom triumf Lazia v Empoli.

FC Turín –⁠ Inter 0:1

Rozhodujícím faktorem se stal stejně jako v prvním vzájemném zápase těchto dvou celků v končící sezoně chorvatský záložník Brozovič, jenž v úvodním dějství krásnou střelou zpoza vápna rozhodl. Inter tak vycestuje k nejdůležitějšímu zápasu sezony s výhrou v zádech.

Na lavičce domácích, kteří si v závěru sezony připsali první porážku po pěti duelech, strávil celé utkání český obránce David Zima. Úspěšná rozlučka s ligovým ročníkem posunula Inter na průběžnou druhou příčku tabulky, na ní ho ale ještě v sobotu večer vystřídalo Lazio.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Empoli –⁠ Lazio 0:2

O vítěznou trefu se postaral až po změně stran sváteční střelec Alessio Romagnoli, pro kterého to byla teprve druhá branka v dresu římských Orlů. Jejich vítězství pak v samém závěru stvrdil přesnou trefou Luis Alberto.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Cremonese –⁠Salernitana

Cremonese se s účinkováním mezi italskou elitou rozloučilo vítězně. Domácí fanoušky rozradostnil vítěznou trefou z penaltového puntíku ve 26. minutě Cristian Buonaito, pojistku pak přidal v závěru Frank Tsadjout.

Salernitana potvrdila špatné výkony na venkovních stadionech, kde v letošním ročníku zvítězila jen dvakrát. Mrzet ji to však nemusí, těší se totiž ze zisku 42 bodů, což je pro ni nejlepší výsledek za dobu jejího působení v Serii A.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport