Juventus ukončil ligovou sérii remíz vítězstvím nad Monzou, Sandro skóroval po dvou letech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus ukončil ligovou sérii remíz vítězstvím nad Monzou, Sandro skóroval po dvou letech

Juventus ukončil ligovou sérii remíz vítězstvím nad Monzou, Sandro skóroval po dvou letech
Juventus ukončil ligovou sérii remíz vítězstvím nad Monzou, Sandro skóroval po dvou letechProfimedia
Fotbalisté Juventusu porazili ve 38. kole Serie A na vlastní půdě Monzu 2:0 a po šesti ligových remízách v řadě se na Allianz Stadium rozloučili se svými fanoušky alespoň trochu důstojně. Pod první výhrou někdejšího obránce Paola Montery, jakožto prozatímního kouče na lavičce Staré dámy, se významně podepsali svými gólovými příspěvky v rozmezí dvou minut Federico Chiesa (23) a Alex Sandro (33). Pro brazilského obránce šlo navíc o první přesný zásah po více než dvou letech.

Juventus – Monza 2:0

Na průběžnou třetí pozici v tabulce mohl Bianconeri protlačit Nicoló Fagioli. Ten se zmocnil propadlého míče ve středu pole, a přestože šel se svými spoluhráči do přečíslení, vzal celou situaci na svá bedra, nastřelil ovšem pouze břevno.

Lépe se už vedlo jeho parťákovi Chiesovi, který se z levé strany šikovně prodral až do vápna a z ostrého úhlu zakončil levačkou přesně ke vzdálenější tyči. Ke druhému gólu si Stará dáma pomohla standardní situací, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Alex Sandro.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Prozatimní stratég Juventusu Montera poslal do druhého dějství na trávník loučícího se brankáře Carla Pinsoglia, který se tak mezi tři tyče postavil poprvé od roku 2022. A zkušený italský gólman se hned zaskvěl proti ráně z bezprostřední blízkosti z kopačky Samuela Birindelliho. Po hodině hry se prezentoval učebnicovým lobem za obranu aktivní Fagioli, ale jeho adresát Chiesa nedokázal pokořit Alessandra Sorrentina, jenž mu skvělým výběhem pod nohy znemožnil celou akci nebezpečně zakončit.

K heroickému výkonu se vybičoval Pinsoglio. Ten totiž lapil nebezpečný pokus z hlavy střídajícího Milana Djuriče, a v posledním zápase za Bianconeri tak ustrážil cenné čisté konto. V samotném závěru viděl druhou žlutou kartu Alessio Zerbin, který si tím pádem nezahraje v úvodním kole následujícího ročníku.

Tak se Sandro pohyboval na hřišti.
Tak se Sandro pohyboval na hřišti.Opta by Stats Perform

Z dvojice trápících se týmů se tak z přerušení čekání na výhru radoval Juventus. Monza sice získala o sedm bodů méně než v minulé sezoně, přesto se může těšit na třetí ročník mezi italskou elitou v řadě.

AC Milán – Salernitana (20:45)

Tabulka Serie A