Konec Maldiniho éry v AC Milán? Klubovou ikonu měl podle italských médií vyhodit majitel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec Maldiniho éry v AC Milán? Klubovou ikonu měl podle italských médií vyhodit majitel
Maldiniho dny v AC Milán jsou zřejmě sečteny.
Maldiniho dny v AC Milán jsou zřejmě sečteny.Profimedia
AC Milán zřejmě čeká personální revoluce. Podle několika dobře informovaných italských zdrojů končí na postu sportovního manažera svou činnost Paolo Maldini (54), spolu s ním odchází i jeho spolupracovník Frederic Massara (54). Důvodem jsou neshody s majitelem klubu Gerrym Cardinalem.

Podle zpráv webu Calciomercato měli Maldini a Massara v pondělí setkání s majitelem Gerrym Cardinalem, na kterém se měly řešit strategické otázky pro novou sezonu. Po neshodách ale šéf firmy RedBird Capital Partners, která od loňského roku italský velkoklub vlastní, měl Maldiniho vyhodit. 

To by znamenalo celkovou transformaci sportovního vedení klubu, ve kterém měli Maldini a Massara na starosti přestupy a vyjednávání smluv. Informaci zveřejnil na svém twitterovém účtu respektovaný novinář Fabrizio Romano. 

Web Tuttomercato přišel se zprávou, že výsledek schůzky je dalším z dramatických momentů ve sledu událostí mocenského boje, který v organizaci probíhá. Hlavní roli má převzít generální ředitel Giorgio Furlani, jenž místo Maldiniho měl řešit v posledních týdnech prodloužení smlouvy s útočnou oporou Rafaelem Leaem.

Do mozaiky zpráv zřejmě patří i informace z Lazia Řím, kde v pondělí ráno oznámil sportovní manažer Igli Tare, že neprodlouží svou smlouvu pro další sezonu.

Pro milánské fanoušky by byl konec Paola Maldiniho v klubu velmi bolestivý. Bývalý italský reprezentant v klubu strávil celou kariéru nejprve jako hráč a od roku 2018 jako člen managementu. Legendou AC Milán je i jeho otec Cesare Maldini. V klubu vyrůstali i Maldiniho synové Christian (26) a Daniel (21). Mladší z nich je stále kmenovým hráčem AC Milán, ač v uplynulé sezoně hostoval ve Spezii.