Lazio padlo s Interem, Neapol ale musí po remíze se Salernitanou titulové oslavy odložit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lazio padlo s Interem, Neapol ale musí po remíze se Salernitanou titulové oslavy odložit
Aktualizováno
Neapol remizovala se Salernitanou 1:1.
Neapol remizovala se Salernitanou 1:1.AFP
Fotbalisté Lazia padli ve 32. kole Serie A na půdě Interu 1:3. Důležitá pasáž utkání nastala krátce před odehranou půlhodinou, kdy Felipe Anderson (30) využil chyby v rozehrávce domácích a otevřel skóre utkání. Nerazzurri však ve své aktivitě nepolevili a v závěrečné čtvrthodině duel třemi brankami otočili. Úspěch celku z Lombardie mohl v titulovém boji pomoci Neapoli. Té stačilo pro zisk scudetta porazit Salernitanu, nakonec s ní ale jen remizovala 1:1 a na oslavy prvního titulu od sezony 1989/1990 si bude muset minimálně ještě jedno kolo počkat.

Inter – Lazio 3:1

První střela na branku přišla od Marcela Brozoviče, který pokusem zpoza vápna donutil brankáře vytáhnout kvalitní zákrok. Domácí od začátku kontrolovali tempo utkání, čímž dokázali eliminovat úvodní hrozbu Lazia, jež v této sezoně dokázalo hned 10krát vstřelit branku v úvodních 15 minutách.

Převaha Interu se na chvíli promítla i ve skóre poté, co týmovou akci úspěšně zakončil Mkhitaryan. Ke smůle domácích fanoušků byl však gól kvůli ofsajdu odvolán. Drsný budíček svěřencům Simone Inzaghiho vzápětí připravil Anderson, který hned z první střely Lazia po půlhodině hry změnil stav na 0:1.

Inter si vytvořil daleko víc gólových šancí.
Inter si vytvořil daleko víc gólových šancí.Opta by Stats Perform

Inter vstoupil lépe i do druhého poločasu. Ostrý centr do vápna Orlů tečoval v 55. minutě Nicoló Barella, který těsně minul pravou část branky soupeře. Šance se následně objevila i na straně hostů, když Luis Alberto dostal přesnou přihrávku do pokutového území, kde si balon zpracoval a tvrdě vystřelil. Gólman André Onana ovšem skvěle zasáhl a nedopustil zvýšení náskoku.

S ubývajícím časem se Inter snažil oživit útočné snažení. Hlavně poté, co přišel na hřiště jejich nejlepší střelec v sezoně Lautaro Martínez. Ten se také odvděčil přihlížejícím fanouškům, když v 78. minutě prolomil střeleckou smůlu Interu a srovnal na 1:1. Dodal tak svému týmu značnou vzpruhu, díky které se o pět minut později prosadil také důrazný Robin Gosens, jenž tak otočil nepříznivě vyvíjející se utkání. V 90. minutě se k Martínezovi šťastně odrazil míč v malém vápně a v souboji jeden na jednoho proti brankáři zvýšil na konečných 3:1.

Cremonese – Verona 1:1

Hráči Cremonese nedokázali napravit minulé zaváhání, když na domácí půdě neudrželi vedení a remizovali s Veronou 1:1. O úvodní branku utkání se postaral již v deváté minutě nigerijský útočník David Okereke, který využil chybné rozehrávky soupeře. Žlutomodří ale prokázali silného týmového ducha a i díky zbytečnému faulu, kterým svůj tým v 62. minutě oslabil Giacomo Quagliato, dokázal v závěrečné patnáctiminutovce vyrovnat Simone Verdi.

Neapol – Salernitana 1:1

Neapol ukázala, že je v titulovém boji nejtěžší udělat poslední krok, a pouze remizovala se Salernitanou 1:1. I přes drtivý tlak obranný blok hostujícího celku dlouho odolával, po hlavičce Mathíase Olivery ale kapituloval. Oslavy Partenopei tak byly na spadnutí, fanoušci s dýmovnicemi v euforii skákali na tribunách. V 84. minutě však zmrazil jejich nadšení Boulaye Dia, jenž minimálně o pár dní titulové radosti Neapolitánců odložil.

Neapol si šla za svým snem od prvních vteřin, kdy se usadila na útočné polovině, dlouho si však nedokázala vypracovat možnost, která by mohla vést ke gólu. Ve 23. minutě poprvé výrazněji zahrozil Victor Osimhen, jehož prudkou hlavičku vytlačil do bezpečí Guillermo Ochoa.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zatažená Salernitana se balonu téměř nedotýkala, skvěle se pohybujícím obranným blokem ale nedávala moc prostoru domácím esům. Zajímavými přihrávkami se snažili vyzvat spoluhráče Khvicha Kvaratskhelia a Piotr Zieliňski, ani to však nevedlo úspěchu  Před odchodem do šaten to tak chtěl vzít na sebe dalekonosnou střelou André Zambo Anguissa, Ochoa ale zůstával pozorný.

Po změně stran si začaly fotbalové zábavy užívat i tribuny, které měly všechno dění v první půli vzdálené. Neapol totiž opět zatlačila soupeře na obrannou polovinu a pokračovala v tlaku. Její ofenzivní snahy vygradovaly v 62. minutě, kdy po rohovém kopu přesně hlavičkoval Olivera, čímž odpálil nevšedně velké oslavy na tribunách.

Salernitana nechtěla přihlížet titulovým oslavám a začala v útoku více tvořit. Do dolního rohu brány dobře mířil Grigoris Kastanos, Alex Meret ale předvedl jistý zákrok. V 84. minutě však fantasticky vypálil Dia a ranou na zadní tyč zmrazil celou Neapol. Ta se snažila v závěru ještě zatlačit soupeře, Ochoa už ale zůstal i s pomocí brankové konstrukce neprůstřelný.

Sassuolo – Empoli 2:1

Sassuolo uspělo na vlastním hřišti proti Empoli, které porazilo 2:1. Pro domácí se utkání dlouho vyvíjelo negativně, když v 11. minutě otevřel skóre hostující Nicoló Cambiaghi. Přestože pak ale v závěru šli do oslabení, dokázali skóre otočit. Dvougólovým hrdinou se stal Domenico Berardi, jenž vítěznou penaltu vsítil v šesté minutě nastavení. O každý bod bojující Azzurri tak prodloužili čekání na výhru již na čtyři utkání a sestupovým příčkám se nevzdálili.

Fotbalisté Sassuola slaví gól.
Fotbalisté Sassuola slaví gól.AFP

Fiorentina – Sampdoria 5:0

Vysoká výhra domácích se začala rodit v nastavení první půle, kdy svou první ligovou trefou v sezoně otevřel skóre Gaetano Castrovilli. Jeho zásah se nakonec ukázal být také vítězný. Po změně stran přidávali další góly pouze domácí, což mimo jiné znamenalo čistý štít pro Michela Cerofoliniho v bráně Fialek, jenž si připsal skvělý debut v nejvyšší italské soutěži. Český záložník Antonín Barák sledoval utkání pouze z lavičky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Boloňa – Juventus 1:1

Lépe do utkání vstoupili domácí, když pokutový kop z 10. minuty proměnil Riccardo Orsolini. Výborně chytajícího brankáře Lukasze Skorupského dokázal překonat až po hodině hry Arkadiusz Milik, jenž tak odčinil laxně zahranou penaltu z prvního dějství. Turínský klub sice se svým soupeřem už 24 zápasů neprohrál, ale jediný získaný bod z posledních čtyř ligových vystoupení mu v zápolení o nejlepší čtyřku nemusí na konci sezony stačit.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport