Neapolský útok znovu válel, čtyři góly dostal Turín. Inter přišel o druhé místo tabulky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapolský útok znovu válel, čtyři góly dostal Turín. Inter přišel o druhé místo tabulky

Aktualizováno
Neapol v Serii A vstřelila už 64 branek.
Neapol v Serii A vstřelila už 64 branek.AFP
Fotbalisté Neapole v Serii A zvítězili na hřišti FC Turín hladce 4:0 a vedou tabulku o 19 bodů před Laziem, které ovládlo římské derby. Dvěma góly se na výhře Neapole podílel nigerijský útočník Osimhen (24), který dal v této sezoně už 21 branek. Vyrovnal tím počin Kamerunce Samuela Eto'a z ročníku 2010/11. Více gólů žádný africký fotbalista v jedné sezoně italské ligy nenastřílel. Inter Milán prohrál doma s Juventusem Turín 0:1 a přišel o druhé místo v tabulce.

Sampdoria – Verona 3:1

Jako první zahrozili po třech minutách hry domácí. Zakončení Filipa Djuričiče z hranice pokutového území však vytěsnil pohotovým zákrokem Lorenzo Montipó. Blucerchiati byli i nadále aktivnějším celkem, ve 23. minutě hlavičkoval Bruno Amione po rohovém kopu do tyče. Za svoji herní převahu si tým z Janova vysloužil odměnu o minutu později, kdy se střela Gabbiadiniho zastavila až za zády Montipa.

Příležitost k vyrovnání měli žlutomodří před půlhodinou hry, zakončení Darka Lazoviče ale zabránil v cestě do sítě odkopem z brankové čáry Bram Nuytinck. Podruhé se tak skóre měnilo ve 35. minutě, kdy pohlednou střelou zpoza pokutového území navýšil vedení Janovanů na 2:0 s chutí hrající Gabbiadini.

Sampdoria byla v zakončení efektivnější.
Sampdoria byla v zakončení efektivnější.Opta by Stats Perform

Mastini byli blízko snížení krátce po příchodu ze šaten. Rána Jaydena Braafa ve 49. minutě ale skončila pouze na levé tyči domácí branky. Oproti první půli se obraz hry výrazně změnil, zvýšená aktivita svěřenců Marca Zaffaroniho i přes nadějné šance kontaktní trefu dlouho nepřinášela. Po hodině hry sice už zvedal ruce nad hlavu Adolfo Gaich, jeho branka však nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Argentinský útočník se ocitl ve stejné situaci i o pět minut později, gólovou radost žlutomodrých opět zhatilo postavení mimo hru. Neuznanými trefami opaření hosté i nadále dobývali obranu I Blucerchiati. Po rohovém kopu v 89. minutě vykřesal naději na bodový zisk Davide Faraoni. V nastaveném čase ale pojistil výhru domácích Alessandro Zanoli.

Fiorentina – Lecce 1:0

Fiorentina před vlastními fanoušky zdolala Lecce 1:0. Utrápené ofenzivě Fialek pomohl těsně před odehranou půlhodinou hostující Antonino Gallo, jenž smolně skóroval do vlastní sítě. Domácí se čtvrtou výhrou v řadě vyšvihli do první poloviny tabulky. Naopak Giallorossi se při stejném počtu po sobě jdoucích proher, ve kterých dokonce ani jednou neskórovali, malými kroky přibližují k sestupovým příčkám. V dresu toskánského klubu se povedeným výkonem předvedl i český záložník Antonín Barák.

Fiorentina má skvělou formu.
Fiorentina má skvělou formu.Livesport

Turín – Neapol 0:4

O triumfu ligového lídra rozhodla už v první půli tradičně jedna z nejproduktivnějších dvojic v Evropě Osimhen a Kvaracchelija. První jmenovaný se trefil i chvíli po změně stran, a má tak v této sezoně na kontě už 21 gólů ve 23 ligových zápasech. Partenopei navíc opět skvěle fungovala defenziva, když neinkasovali v posledních sedmi venkovních soutěžních kláních ani jednou.

Lazio – AS Řím 1:0

Utkání výrazně ovlivnila červená karta, kterou obdržel ve 32. minutě obránce Vlků Roger Ibaňez. Orli nabídnutou přesilovku využili v 65. minutě, kdy se přízemní střelou na zadní tyč prosadil Mattia Zaccagni. La Lupa sica vzápětí vyrovnala, avšak brance předcházelo postavení mimo hru. Svěřenci Maurizia Sarriho se tak v neúplné ligové tabulce posunuli na druhé místo za suverénní Neapol.

Poslední zápasy Lazia.
Poslední zápasy Lazia.Livesport

Inter – Juventus 0:1

Inter nezvládl šlágr kola, když na domácí půdě podlehl Juventusu 0:1. Hrdinou Staré dámy se stejně jako v posledním vzájemném střetnutí, kdy si připsal dvě asistence, stal Kostič. Srbský křídelník rozhodl ve 23. minutě přesnou střelou na zadní tyč o tom, že hosté i po velkém disciplinárním odečtu ztrácí na šestou Atalantu už jen čtyři body. Nerazzurri porážka musela mrzet dvojnásob, jelikož se propadli v tabulce na třetí místo za Lazio, jež v podvečer úspěšně zvládlo římské derby.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport