Lecce nevyužilo střeleckou převahu a jen remizovalo, Juventus opět prohrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lecce nevyužilo střeleckou převahu a jen remizovalo, Juventus opět prohrál
Aktualizováno
Lecce dokázalo ze spousty šancí využít pouze jedinou.
Lecce dokázalo ze spousty šancí využít pouze jedinou.AFP
Sampdoria jako by se smířila se sestupem do nižší soutěže a ve 30. kole Serie A předvedla velmi nepovedený výkon, ten jí však nakonec přivedl v Lecce k remíze 1:1. Výrazně aktivnější domácí vedli od 31. minuty zásluhou Assana Ceesaye (31), další příležitosti ovšem až trestuhodně pálili. To se jim krutě vymstilo čtvrt hodiny před koncem, kdy prvním zakončením hostů mezi tři tyče srovnal Jesé (29). Bodově tratil také Turín, jenž remizoval se Salernitanou 1:1. Stará dáma dokonce padla na půdě Sassuola 0:1.

Lecce – Sampdoria 1:1

Úvod střetnutí patřil domácím, když už ve druhé minutě zahrozil hlavou po rohovém kopu Samuel Umtiti. Zakončení kmenového hráče Barcelony zamířilo pouze těsně vedle pravé tyče. Diváci na stadionu v Lecce čekali na první střelu na branku až do konce 17. minuty, kdy závar domácích v pokutovém území vyústil v sérii zakončení. Pohotový Nicola Ravaglia všechna pokryl, závěrečná pumelice Rémiho Oudina zamířila o kousek mimo.

Byli to Vlci, kteří byli i nadále nebezpečnější. Jedné z mnoha děr v hostující obraně využil ve 31. minutě osamocený Ceesay, který střelou o zem poslal US Lecce do zaslouženého vedení. Krátce před koncem poločasu mohli žlutočervení po rychlém protiútoku dva na jednoho navýšit rozdíl, Antonino Gallo ale mířil pouze vedle.

Domácí výběr si vytvořil mnohem víc šancí.
Domácí výběr si vytvořil mnohem víc šancí.Opta by Stats Perform

Hostující trenér Dejan Stankovič se pokusil hru svého týmu oživit hned čtveřicí střídání v úvodu druhé půle. Tým z Janova se i přes výraznou převahu v držení míče do zakončení nedostával. Hrozili naopak Vlci, v 54. minutě pálil Gabriel Strefezza těsně vedle levé tyče. V 75. minutě obrana Giallorossi nezachytila ojedinělý náběh Jesého, který pohledným lobem přes padajícího Wladimira Falconeho zařídil překvapivé vyrovnání.

Inkasovaná branka byla pro domácí impulzem k útočení, v 83. minutě se z vedoucí trefy radoval Federico Di Francesco. Jeho oslava byla ale předčasná, neboť se v době zakončení nacházel v ofsajdu. O dvě minuty později vytěsnil pohotový Ravaglia střelu Lorenza Colomba na rohový kop. Závěrečné minuty již další příležitosti k rozhodnutí nepřinesly.

Turín – Salernitana 1:1

Utkání začali lépe hostí, kteří byli za svou úvodní aktivitu v 9. minutě odměněni trefou Tonnyho Vilheny. Pojišťovací branku ale hosté navzdory řadě příležitostí vstřelit nedokázali, za což pykali v 57. minutě, kdy domácím zajistil bod Antonio Sanabria. Salernitana se tak nevymanila ze série remíz, jež nově čítá hned šest nerozhodných výsledků v řadě.

Salernitana sbírá remízy.
Salernitana sbírá remízy.Livesport

Sassuolo – Juventus 1:0

Jedinou branku klání vstřelil v 64. minutě střídající Grégoire Defrel, pro kterého to byla teprve druhá trefa v probíhajícím ročníku italské nejvyšší soutěže. Stará dáma tak v lize padla již podruhé v řadě a vzdálila se ji účast v evropských pohárech. Za to může vinit i nabitý program, když v dubnu odehrála už páté soutěžní utkání. Domácí naopak potvrdili vzrůstající formu, když bodovali podesáté z posledních 12 zápasů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

AS Řím – Udinese 3:0

AS poslal do vedení ve 37. minutě Edoardo Bove, který přesnou dorážkou napravil penaltové zaváhání Bryana Cristanteho. O klidném závěru zápasu pro fanoušky Giallorossi rozhodl krátce po návratu ze šaten Lorenzo Pellegrini, jenž úspěšně zakončil rychlý protiútok. Celek z hlavního města si tak připsal důležitou výhru, díky níž odskočil v tabulce svým potenciálním pronásledovatelům z Milána.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport