Lazio neopouští výtečná forma. Spezii srazil návratem na listinu střelců Immobile

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio neopouští výtečná forma. Spezii srazil návratem na listinu střelců Immobile

Lazio slavilo branku třikrát.
Lazio slavilo branku třikrát.AFP
Fotbalisté Lazia Řím v dnešním utkání 30. kola Serie A zvítězili 3:0 na hřišti Spezie. Druhý celek tabulky natáhl sérii neporazitelnosti na osm zápasů, během nichž ztratil body jen bezbrankovou remízou v Boloni.

Cremonese – Empoli 1:0

Už ve 4. minutě totiž Sernicola našel dlouhým pasem z hloubky pole Desserse, jenž si zvládl bleskově zpracovat míč a pohotovou střelou ho poslal do sítě. Opařený soupeř se po obdržené brance chvíli vzpamatovával, postupem času ovšem převzal herní iniciativu a zhruba v polovině prvního dějství z toho byla také první velká šance.

Centr z levé strany doputoval přímo na kopačku Roberta Piccoliho, který zkusil štěstí střelou z první, ta ale skončila těsně nad brankou. Do přestávky si hosté vytvořili místy až drtivou územní převahu, na vyrovnávací gól to však nestačilo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Návrat na trávník se trochu překvapivě nesl v duchu aktivity šedočervených, konkrétně pak byl vidět Frank Tsadjout. Italský útočník se díky svým rychlým nohám dostal až do vápna a následně vystřelil, jeho prudký pokus na bližší tyč ale stihl odvrátit na roh hostující obránce.

Po hodině hry šlo Cremonese do dalšího protiútoku, na jehož konci se v dobré pozici objevil Sernicola, křižnou střelou však gól k asistenci z první půle nepřidal. S blížícím se závěrem duelu opět zatlačili na pilu Azzurri, jenže tentokrát si nedokázali vytvořit ani jednu výraznější příležitost.

Spezia – Lazio 0:3

Úvodní šanci si připsali hráči Aquile, když hned ve 2. minutě mířil z velkého vápna Mehdi Bourabia do břevna. I nadále se obraz hry vyvíjel lépe pro Spezii, na další příležitost tak zaplněné ochozy nečekaly dlouho. Ve 12. minutě si našel vysoký centr ve vápně M’Bala Nzola, svou hlavičku pak nasměřoval jen těsně vedle pravé tyče.

Favorit se první šance dočkal až krátce po půlhodině hry, kdy Ethan Ampadu skluzem ve vápně zastavil unikajícího Felipeho Andersona a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil kapitán Immobile a přízemní ranou k tyči rozvlnil síť. V závěru poločasu se ještě dostal do zakončení osamocený Luis Alberto, z hranice velkého vápna ale mířil vedle branky.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Krátce po změně stran se z poloviny hřiště hnali do rychlého protiútoku hráči Lazia. Na konci krásné kombinační akce se dostal k míči Felipe Anderson, který sice zprvu vypadal, že prováhal správný okamžik na zakončení, nakonec ale protlačil míč do sítě.

Blízko ke snížení byl v 59. minutě Albin Ekdal, proti jeho přízemní střele se ale blýsknul Ivan Provedel. V závěru zápasu dal ještě korunku na zpackaný výkon Ampadu, když musel po druhé žluté kartě hřiště předčasně opustit, což potrestal po pěti minutách přesilové hry z protiútoku Marcos Antonio. Ten se v dresu italského týmu trefil poprvé.