Ligové strasti milánského AC prohloubila Boloňa. Zaváhala i Neapol a Inter padl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ligové strasti milánského AC prohloubila Boloňa. Zaváhala i Neapol a Inter padl

Aktualizováno
Tommaso Pobega se raduje ze vstřelené branky se svými spoluhráči.
Tommaso Pobega se raduje ze vstřelené branky se svými spoluhráči.AFP
Boloňa ve 30. kole Serie A na domácím hřišti remizovala s AC Milán 1:1. Úvodní branku vstřelil hned z první akce zápasu Nicola Sansone (31). Ještě před změnou stran však kontroval s přispěním tyče Tommaso Pobega (23). Rossoneri ale síly k převrácení misek vah na svou stranu nenašli, a na stadionu oblíbeného soupeře tak tentokrát nebrali všechny body, což se jim předtím povedlo hned šestkrát z posledních sedmi klání. Překvapivý výsledek se urodil na domácí půdě ligového lídra z Neapole, kde zachraňující se Verona vybojovala bod za bezbrankovou remízu.

Boloňa –⁠ AC Milán 1:1

AC Milán v posledních týdnech hned dvakrát porazil suverénní Neapol a byl blízko k postupu do semifinále Ligy mistrů. Obhajoba ligového titulu už však byla utopií. Jedním z jeho tabulkových pronásledovatelů byla dokonce i Boloňa, která i přes dlouhodobé zdravotní problémy Marka Arnautoviče prohrála z předchozích 12 duelů jen dva. Vzájemné klání hrané před vlastními diváky ovšem nedokázala ovládnout od března 2002.

K tomu se však přiblížila ve snovém úvodu zápasu. Hned v první akci našel Stefan Posch v bezprostřední blízkosti osamoceného Sansoneho, který nekompromisní ránou pod břevno rozradostnil domácí fanoušky. Od té chvíle byli Rossoneri aktivnější a ve 21. minutě si vypracovali první velkou příležitost. Ante Rebič se vyšplhal nejvýše na centr ze strany, jeho důrazná hlavička ale mířila pouze do náruče brankáře Lukasze Skorupského.

Vývoj xG v zápase Boloňa – AC Milán
Vývoj xG v zápase Boloňa – AC MilánLivesport

O chvíli později vyslal z přímého kopu těsně za šestnáctkou technickou střelu Alessandro Florenzi, nicméně polský gólman zneškodnil šanci skvělým zákrokem. Těsně před změnou stran už byli hosté za svůj tlak odměněni. K odraženému míči se za hranicí pokutového území dostal Pobega, jenž svou dělovku namířil ideálně tak, že se od tyče odrazila za záda bezmocného brankáře.

Ve druhé půli se hra přelévala ze strany na stranu, dlouho si však ani jeden tým nevypracoval gólovou příležitost. To se změnilo až v 74. minutě. Junior Messias centroval ze strany na Rebiče, kterému se balon v pokutovém území odrazil od nohy nechtěně do hlavy. Chorvatský reprezentant následně těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Další gólové šance už se nezrodily, a tak se oba celky rozešly smírně.

Neapol –⁠ Verona 0:0

Verona překvapila pozměněnou sestavu Neapole a na stadionu ligového lídra vybojovala remízu 0:0. Vynikající obranný výkon celku bojujícího o záchranu naprosto vynuloval ofenzivní sílu svěřenců Luciana Spallettiho. Neapolitánce však vzhledem k velkému náskoku v čele tabulky nemusela bodová ztráta příliš mrzet, své zraky naopak budou směřovat ke čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů proti AC Milán.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Inter –⁠ Monza 0:1

Inter nenavázal na vítězství v Lize mistrů ze hřiště Benfiky, když prohrál před vlastním publikem s Monzou 0:1. Vyhrát se mu tak nepodařilo již v pátém ligovém utkání v řadě, a to i přes výraznější aktivitu, které však pozorná defenziva soupeře i s trochou štěstí odolala. Tříbodový punc dal navíc výkonu hostů zásah, o nějž se postaral v 78. minutě Luca Caldirola. Ten se v ligové soutěži prosadil poprvé od září 2020.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport