Legenda zůstává, Ibrahimovic po konci fotbalové kariéry míří do vedení AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Legenda zůstává, Ibrahimovic po konci fotbalové kariéry míří do vedení AC Milán
Zlatan Ibrahimovic se chystá na manažerskou pozici.
Zlatan Ibrahimovic se chystá na manažerskou pozici.Profimedia
Bývalý hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic (42) necelý půlrok po ukončení fotbalové kariéry míří do vedení AC Milán. Podle italského listu La Gazzetta dello Sport se Švéd stane marketingovým a komunikačním manažerem.

Ibrahimovic skončil s profesionálním fotbalem v závěru minulé sezony. Během ní za milánský tým nastoupil jen ve čtyřech ligových zápasech a celkem odehrál pouze 144 minut. I tak se stihl stát nejstarším střelcem Serie A, když v polovině března proměnil pokutový kop v Udine.

Při červnové emotivní rozlučce na San Siru uvedl, že se s fanoušky "Rossoneri" neloučí. Podle Gazzetty se na manažerské funkci už dohodnul s americkým majitelem milánského klubu Gerrym Cardinalem.

Během dlouhé kariéry Ibrahimovic oblékal také dresy mateřského Malmö, kde v roce 1999 vstoupil do profesionálního fotbalu, Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Interu Milán, Barcelony, Paris St. Germain, Manchesteru United a Los Angeles Galaxy. Dohromady získal 32 trofejí. Ve švédské reprezentaci odehrál 121 utkání a s 62 brankami je národním rekordmanem.