Stíhací jízdu Juventusu přibrzdilo Lazio, Spezia přetrhla šňůru Fiorentiny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stíhací jízdu Juventusu přibrzdilo Lazio, Spezia přetrhla šňůru Fiorentiny

Aktualizováno
Lazio si poradilo s Juvenutsem 2:1.
Lazio si poradilo s Juvenutsem 2:1.AFP
Po pátečním vydřeném vítězství Neapole 2:1 v Lecce, kterým si Partenopei spravili chuť po předchozím debaklu s AC Milán a o další krůček se přiblížili vysněnému titulu, se 29. kolo Serie A nezvykle už v sobotu uzavřelo zbylými sedmi zápasy. Hlavní tahák, večerní souboj Lazia s Juventusem, ovládli domácí 2:1 a upevnili si druhé místo v tabulce. Skončily i dvě série, Fiorentina po devíti utkáních nezvítězila a Sassuolo po šesti zápasech prohrálo.

Udinese – Monza 2:2

Úvodní trefu vsítil v 18. minutě po samostatném úniku domácí záložník Sandi Lovrič, avšak bíločervení brzy po návratu ze šaten duel dvěma góly otočili. Kýžené výhry se ovšem nedočkali, jelikož alespoň bod zachránil Udinese v nastaveném čase z penaltového puntíku Beto. Bianconeri ani tak neodčinili prohru z minulého týdne proti Boloni, příznivci Monzy čekají na ligovou výhru dokonce již přes měsíc.

Fiorentina – Spezia 1:1

O záchranu hrající Spezia vydolovala díky kvalitnímu výkonu ve Florencii cenný bod za remízu 1:1. Hosté se sice prosadili hned dvakrát, nicméně jednou to bylo bohužel pro ně do vlastní branky. Fialky přišly o úctyhodnou sérii devíti soutěžních zápasů, z nichž odcházeli vítězně, a kterou načali 23. února. V domácím dresu se Antonín Barák dostal na hrací plochu až 20 minut před koncem, když vystřídal Gaetana Castrovilliho.

Statistiky zápasu Fiorentina – Spezia
Statistiky zápasu Fiorentina – SpeziaOpta by Stats Perform

Atalanta – Boloňa 0:2

Vítěznou trefu zaznamenal obstřelem na zadní tyč ve 49. minutě Nicola Sansone, na něhož mohl v závěru navázat Riccardo Orsolini. Ten sice z dorážky rozvlnil síť, branka však nebyla kvůli ofsajdu uznána a italskému záložníkovi se tak v 81. minutě zapsala do statistik pouze žlutá karta za svlečený dres. Úsměv na tváři pak bývalému hráči Bergama přece jen zahrál, když o pět minut později krásně zakončil individuální akci a pojistil Boloni první výhru na půdě lombardského rivala od roku 2009.

Statistiky zápasu Atalanta – Boloňa
Statistiky zápasu Atalanta – BoloňaOpta by Stats Perform

Sampdoria – Cremonese 2:3

Domácí šli v 66. minutě do jednogólového vedení, to ovšem nedokázali udržet, jelikož hosté zaúřadovali v samém závěru divokého duelu. Nejprve v 85. minutě srovnal Luka Lochoshvili, na kterého v páté minutě nastaveného času navázal Leonardo Sernicola. Grigiorossi se tak díky skvělému závěru odlepili od dna tabulky, kde je vystřídal právě jejich soupeř. I přesto mají oba celky k záchraně obrovsky daleko.

Statistiky zápasu Sampdoria – Cremonese
Statistiky zápasu Sampdoria – CremoneseOpta by Stats Perform

FC Turín – AS Řím 0:1

Fotbalisté AS Řím zvítězili nad Býky z Turína 1:0. Vedení se svěřenci Josého Mourinha ujali již v úvodní desetiminutovce, když Paulo Dybala z penaltového puntíku přidal 11. trefu v letošním ročníku nejvyšší italské soutěže. Další zásah už ani na jedné straně nepřišel a Giallorossi se tak vyhoupli na třetí příčku před oba milánské kluby těsně za Lazio. David Zima vinou dlouhodobého zranění opět v sestavě domácích scházel.

Verona – Sassuolo 2:1

Hosté podlehli Veroně 1:2, čímž přišli o šestizápasovou sérii neporazitelnosti, přestože dlouho sahali i po výhře. Sassuolo šlo totiž do po půlhodině hry vedení, když zblízka hlavičkoval Abdoua Harrouiho. V závěru však totálně Neroverdi selhali, když nejprve v 84. minutě srovnal Federico Ceccherini, na kterého v nastaveném čase navázal vítěznou trefou Adolfo Gaich. Domácí se skvělým finišem přiblížili záchraně v nejvyšší soutěži, na kterou aktuálně ztrácí čtyři body.

Lazio – Juventus 2:1

V první půli padaly branky mezi 38. a 42. minutou. Nejprve po hloupém filmování Alexe Sandra otevřel gólový účet duelu Sergej Milinkovič-Savič, na nějž bleskově zareagoval úspěšnou trefou Adrien Rabiot. Po změně stran už ale Stará dáma, která se po odečtu bodů působivou stíhací jízdou dotahuje na pohárové pozice, nenašla odpověď na vítězný gól Mattii Zaccagniho. Podruhé v krátké době tak v Římě narazila, když po prohře s AS ztratila všechny body i s Biancocelesti.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport