Osimhen po převzetí ceny dotáhl Neapol k vítězství. Lecce prolomilo sérii remíz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osimhen po převzetí ceny dotáhl Neapol k vítězství. Lecce prolomilo sérii remíz

Aktualizováno
Victor Osimhen první gól Neapole v zápase s Cagliari dal, na druhý po parádním sólu přihrál.
Victor Osimhen první gól Neapole v zápase s Cagliari dal, na druhý po parádním sólu přihrál.Profimedia
Neapol v 16. kole Serie A přetlačila doma Cagliari 2:1 a po dvou ligových prohrách zapsala tři body. Úřadující šampioni dlouho nemohli najít recept na skvěle chytajícího Simoneho Scuffeta. Ten kapituloval až po změně stran při střele Victora Osimhena, jenž před startem utkání zapózoval s cenou pro nejlepšího afrického hráče roku Serie A. Cagliari bleskově vyrovnalo, avšak poslední slovo měl znovu Nigerijec, který senzačním slalomem přichystal gól pro Chviču Kvaraccheliu. Lecce přehrálo Frosinone 2:1 a po čtyřech remízách získalo tři body, Turín FC s Davidem Zimou pouze na střídačce přetlačil 1:0 Empoli.

Neapol – Cagliari 2:1

Úvod zápasu patřil favoritovi, který držel míč na svých kopačkách a hledal skulinky v defenzivě hostů. Jednu takovou našel už v osmé minutě, kdy brankáře Cagliari prověřil Osimhen. Za 10 minut měl Nigerijec další šanci – jeho zakončení z malého vápna ovšem bylo zablokováno jedním z obránců. O chvíli později se připomněli také Ranieriho svěřenci. Zpoza vápna zkusil vypálit Tommaso Augello, jeho bomba však prolétla jen těsně vedle pravé tyče.

Po půlhodině hry si na centr naskočil Amir Rrahmani, hlavičku ovšem namířil pouze do levé tyče. Před přestávkou měli obrovskou příležitost hosté. Nahitan Nández běžel sám proti Alexi Meretovi, italský brankář však skvěle vyběhl a šanci zneškodnil. V samém závěru poločasu ještě úřadující mistr zahrával zajímavý přímý kop, Matteo Politano nicméně mířil těsně nad břevno. Hosté do druhého poločasu vlétli jako uragán a po několika sekundách ohrozil branku domácích Adam Obert, proti jeho pokusu však pohodlně zakročil Meret.

V 70. minutě si na centr Mária Ruie naběhl Osimhen a s patřičnou dávkou štěstí překonal Scuffeta. Chvíli nato ovšem přišel na stadionu Diega Armanda Maradony šok, když po podobné akci srovnal Leonardo Pavoletti. Za tři minuty si však Partenopei vzali vedení zpět. Osimhen se ve vápně probil přes několik obránců a přihrál úplně volnému Kvaratskheliovi, který neměl problém míč uklidit do poloodkryté brány. Na konci základní hrací doby ještě hosté zahrávali standardku, po které hlavičkoval Alberto Dossena těsně nad.

Lecce – Frosinone 2:1

V premiérovém vzájemném zápase v nejvyšší italské soutěži šli do vedení domácí po trefě Roberta Piccoliho, který využil hrubou chybu hostující obrany. Giallazzurri sice dokázali ještě do konce první půle vyrovnat, poslední slovo však měl v úplném závěru střetnutí Ylber Ramadani. Jeho zásah tak kromě šesté venkovní prohry Frosinone v řadě znamenal i prodloužení lichotivé šňůry domácích proti Canarini. Lecce, které se rozpomnělo na domácí výkony ze startu sezony a získalo všechny body, totiž udrželo nulu již ve čtvrtém vzájemném souboji za sebou.

Turín FC – Empoli 1:0

Duel rozťal gólem Duván Zapata ve 25. minutě. Diváci ovšem byli svědky většího počtu branek, jelikož hned dvakrát rozvlnili síť i hráči Empoli. Pokaždé je ale o radost připravila kalibrovaná čára videorozhodčího, která tak zásahy týmu z jihu Itálie zneplatnila. I proto Azzurri zůstali na sestupové příčce, zatímco domácí se posunuli do horní poloviny tabulky. Reprezentační bek Zima v tomto ročníku zasáhl pouze do pěti duelů Býků.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport