Scamaccova show vrhla stín na zlepšené výkony Empoli. Lazio spasila pozdní penalta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Scamaccova show vrhla stín na zlepšené výkony Empoli. Lazio spasila pozdní penalta

Aktualizováno
Gianluca Scamacca měl prsty ve všech gólech Atalanty v zápase v Empoli.
Gianluca Scamacca měl prsty ve všech gólech Atalanty v zápase v Empoli.AFP
Atalanta v 10. kole Serie A nedopustila překvapení a na hřišti Empoli zvítězila 3:0. Ve všech trefách měl prsty skvěle hrající Gianluca Scamacca, jenž v páté minutě skóroval, poté asistoval u přesné trefy Teuna Koopmeinerse a po změně stran přidal další branku. Duel Lazia s Fiorentinou rozhodl až v závěru nastavení Ciro Immobile gólem z penalty. Fialky tak popáté v řadě nenašly recept na Římany, kteří se svým sokem prohráli z posledních 13 duelů jedinkrát. Jejich pád neodvrátil ani Antonín Barák, jenž se na hřiště dostal půlhodinu před koncem.

Empoli –⁠ Atalanta 0:3

Hosté se hned z první vážnější šance dostali v páté minutě do vedení. Scamacca obdržel fantastickou přihrávku od Ademola Lookmana za obranu a následně excelentní patičkou překonal lehce nejistého Etrita Berishu. Autor první branky mohl zvýšit vedení svého celku v 17. minutě, tentokrát ale domácího brankáře zachránila levá tyč, kterou čtyřiadvacetiletý útočník po technické střele orazítkoval.

Pouze o tři minuty později Ital přece jen podruhé skóroval, jeho gól však nemohl být uznán kvůli jasnému ofsajdu. Nakonec se Bergamo dočkalo do přestávky i druhé trefy, když z pokutového území prostřelil Berishu tvrdou pumelicí Koopmeiners. One man show italského útočníka pokračovala i po změně stran. V 51. minutě se Scamacca uvolnil uvnitř šestnáctky a nechytatelnou ranou na přední tyč navýšil náskok již na rozdíl třídy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ojedinělou šanci domácích měl o pár chvil později Nicoló Cambiaghi, z ostrého úhlu ale napálil jen Juana Mussa, který jeho pokus odnesl vyraženým dechem. Nezastavitelný Scamacca mohl po hodině hry završit hattrick, svou střelu ovšem namířil pouze do břevna. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož především díky němu si Nerazzurri došli pro pohodové tři body a zabrzdili Empoli, které se v posledních týdnech prezentovalo zlepšenými výkony.

Lazio –⁠ Fiorentina 1:0

První vážnější příležitost si vytvořili domácí. K odraženému míči se dostal Luis Alberto, ovšem síť rozvlnil pouze z boku. Před odehráním úvodní čtvrthodiny se na druhé straně ukázal Giacomo Bonaventura, jenž krásným pasem za obranu našel přesně zakončujícího Lucase Beltrána. Argentincův gól ale po následném přezkumu u videa nebyl kvůli hře rukou uznán. Letní posila z River Plate byla i nadále při chuti a jen o několik minut později mohla vstřelit také regulérní branku, jenže tentokrát trefil Beltrán hlavičkou pouze tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform.

Chvíli před odchodem do šaten ještě zahrozil hostující Nicolás González, jehož pokus pokryl Ivan Provedel. Po návratu na trávník se konečně oklepali také Orli a první šance druhé půle přišla z jejich dílny. Felipe Anderson dostal po necelé hodině hry přihrávku zhruba na úroveň penalty, krásně se obtočil kolem obránce a pohotově vystřelil, skvělým zákrokem se ovšem prezentoval Pietro Terracciano. Zkušený gólman byl v pohotovosti i o několik minut později, kdy po reflexivně zlikvidoval pokus Alberta.

Dvacet minut před koncem z nebezpečné pozice zakončoval opět Anderson, jenže při snaze dostat míč do sítě trefil jednoho ze svých spoluhráčů. Když už to vypadalo, že se Biancocelesti kýženého gólu nedočkají, přišla v závěru nastavení po ruce jednoho z obránců soupeře penalta, které se zhostil střídající Immobile a nekompromisní ranou rozhodl.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport