Spezia zápas o všechno nezvládla a padá do Serie B. Veroně pomohl k záchraně Ngonge

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Spezia zápas o všechno nezvládla a padá do Serie B. Veroně pomohl k záchraně Ngonge

Verona míří do Serie A.
Verona míří do Serie A.AFP
Verona zvítězila v dodatečně hraném zápase o udržení v rámci Serie A 3:1 nad Spezií a unikla na rozdíl od svého soupeře sestupu. Utkání hrané na stadionu, který je domácím hřištěm Sassuola, rozhodl již v prvním poločase dvěma góly v rozmezí 12 minut Cyril Ngonge (23). Belgičan, jenž Scaligeri posílil letos v lednu, tak ukázal, že jeho angažováním neudělal Hellas chybu, neboť v tomto kalendářním roce nezaznamenal žádný jiný hráč týmu více branek. Orlům ke zvratu nepomohla ani téměř půl hodiny trvající početní výhoda, ani penalta, kterou neproměnil M'Bala Nzola (26).

Z první půle neuběhlo ani celých pět minut a skóre zápasu už se měnilo. Darko Lazovič vyslal z levé strany přesnou přihrávku na úroveň pokutového území, kde ke střele napřáhl Davide Faraoni a tvrdým projektilem prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Náskok však tým z Verony udržel pouze 10 minut. Ethan Ampadu se totiž na hranici velkého vápna nekompromisně opřel do míče a s pomocí teče jednoho z bránících hráčů ho dostal přesně pod horní tyč.

Mastini si vedení vzali zpět ve 26. minutě, kdy rychle sehranou akci zakončil střelou do levé části branky Ngonge. Gólově bohatý poločas belgický záložník podtrhl chvíli před jeho koncem svou druhou trefou v zápase, když se prosadil po rychlém brejku.

Utkání Spezia – Verona 1:3

Po změně stran ohrozila jako první branku Spezia, ale dobře mířenou střelu Szymona Žurkowského vytěsnil skvělým zákrokem Lorenzo Montipó. Svěřeci Leonarda Sempliciho sice po většinu času drželi míč ve své moci, jenže i přes útočnou snahu se jim žádnou gólovou příležitost dlouho nedařilo vyprodukovat.

V 68. minutě zastavil rukou balon letící do prázdné brány obránce Faraoni a okamžitě viděl červenou kartu. K následnému pokutovému kopu se postavil nejlepší střelec Spezie v končící sezoně Nzola, ale jeho špatně zahranou penaltu Montipó dokázal vyrazit a více než dvacetiminutová početní výhoda zůstala ze strany Orlů i přes několik velkých šancí nevyužita.

Statistiky hráčů.
Statistiky hráčů.Livesport

Verona tedy svou jízdu za záchranou dotáhla do úspěšného konce a může slavit fakt, že si Serii A zahraje také v příští sezoně. Naopak Spezia se po třech letech s nejvyšší soutěží loučí.