Fábregas se v tichosti rozloučil s kariérou, v Comu bude pokračovat jako trenér

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fábregas se v tichosti rozloučil s kariérou, v Comu bude pokračovat jako trenér

Cesc Fábregas vyhrál se Španělskem mistrovství světa a dvakrát Euro.
Cesc Fábregas vyhrál se Španělskem mistrovství světa a dvakrát Euro. AFP
Mistr světa i Evropy Cesc Fábregas (36) oznámil konec hráčské kariéry. Někdejší záložník Arsenalu, Barcelony nebo Chelsea naposledy nastupoval ve druhé italské lize za Como, kde bude nyní působit jako trenér. Hráčskou smlouvu měl platnou ještě na rok, po jednáních s vedením ale zvolil jinou cestu.

"Po dvaceti neuvěřitelných letech plných obětí a radosti nastal čas poděkovat a rozloučit se s touhle krásnou hrou," napsal rodák z katalánského Arenys de Mar na Twitteru.

"Od prvních dnů v Barce, Arsenalu, znovu Barce, Chelsea, Monaku a Comu, všech si budu považovat. Od triumfu na mistrovství světa, přes Euro až po vítězství v Anglii a Španělsku a zisk téměř všech evropských trofejí, byla to cesta, na kterou nikdy nezapomenu."

Fábregas má na kontě tituly s Barcelonou i s Chelsea, se kterou ovládl také Evropskou ligu. S Arsenalem si v roce 2006 zahrál finále Ligy mistrů. Španělsku pomohl k triumfu na mistrovství světa v roce 2010 a na Euru v letech 2008 a 2012.

Do Coma přišel před rokem. "Necítím jenom smutek, protože překročím bílou čáru a začnu trénovat béčko a mládež. Jsem z tohohle klubu a projektu naprosto nadšený. Tenhle tým si mě získal od první chvíle a přišel v ideální čas. Skočím po tom," uvedl.

Fàbregas udělal první fotbalové krůčky v Barceloně a do Katalánska se v roce 2011 vracel po úspěšném působení v Arsenalu. Vedle toho oblékal dres Chelsea a Monaka. Se španělskou reprezentací vyhrál mistrovství světa a dva evropské šampionáty, ve své sbírce má i dva anglické a jeden španělský titul.