Havertz opouští Chelsea, německý reprezentant zamířil ke konkurenčnímu Arsenalu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Havertz opouští Chelsea, německý reprezentant zamířil ke konkurenčnímu Arsenalu

Kai Havertz mění barvy.
Kai Havertz mění barvy.Reuters
Německý fotbalista Kai Havertz (24) přestoupil z Chelsea do Arsenalu, který podle BBC zaplatí za německého fotbalistu 65 milionů liber (1,8 miliardy korun) plus dalších až pět milionů liber na bonusech. Oba kluby informovaly o přestupu na svém webu. Arsenal oznámil, že s útočníkem či záložníkem podepsal víceletou smlouvu.

"Stát se součástí tohohle úžasného klubu a rodiny Arsenalu je ohromné. Je to klub s velkou historií a doufám, že dokážeme velké věci," uvedl Havertz. "Tým má silnou mentalitu a je to znát. I proto se v poslední době proti nim tak těžko hraje," prohlásil.

"Kai je špičkový hráč, velmi všestranný a inteligentní. Naší středové řadě dodá velkou sílu a přinese do naší hry pestrost," řekl trenér Mikel Arteta na adresu německého reprezentanta.

Havertz působil v Chelsea od roku 2020, kdy přišel z Leverkusenu za 71 milionů liber. V anglické lize odehrál 91 zápasů a nastřílel 19 branek. Předloni dal jediný gól ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

V nadcházející sezoně bude Chelsea bez evropských pohárů, protože v Premier League skončila až dvanáctá. Arsenal obsadil druhé místo a čeká ho Liga mistrů.

Uplynulý ročník Premier League se mu vydařil.
Uplynulý ročník Premier League se mu vydařil.Livesport

Fotbalové přestupy a spekulace