Bohemians v přípravě nasázeli sedm branek Vlašimi, Plzeň ještě o čtyři víc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bohemians v přípravě nasázeli sedm branek Vlašimi, Plzeň ještě o čtyři víc
Aktualizováno
Matoušek dal Vlašimi dva góly.
Matoušek dal Vlašimi dva góly.Profimedia
Bohemians 1905 v Tipsport lize rozdrtili Vlašim 7:0. Druholigový celek v prvním poločase inkasoval jen jedinkrát, po změně stran ovšem nastoupil s obměněnou sestavou. V ní byli i hráči bez zkušeností s evropským fotbalem, jež Vlašim testuje. S druholigovým soupeřem si hladce poradila i Mladá Boleslav, Varnsdorf porazila 4:0. Plzeň rozstřílela divizní Doubravku 11:0, po dvou gólech dali posila Matěj Valenta, Pavel Bucha, Jhon Mosquera a Jan Kliment. Jednou skóroval i Alex Tamm, který je ve Viktorii na zkoušce.

Vlašim – Bohemians 0:7

Bohemians ve Vlašimi ovládli první půli 1:0 díky brance Antonína Křapky, ale po změn stran Pražané v pozměněné sestavě nasázeli domácím dalších šest gólů. O dva z nich se postaral Jan Matoušek, jednou skórovali Lukáš Hůlka, David Puškáč, Jan Kovařík a Ladislav Mužík. Vlašim začala přípravu na druhou část sezony teprve v pondělí.

Varnsdorf – Mladá Boleslav 0:4

Mladoboleslavští v obou poločasech dali dvě branky. Nejprve se trefili Martin Suchomel s Janem Buryánem, ve druhém dějství na ně navázali Ladislav Kodad a Solomon John. Středočeši ani ve třetím přípravném utkání pod novým trenérem Davidem Holoubkem neprohráli a podruhé zvítězili.

Plzeň – Doubravka 11:0

Domácí vyhráli úvodní poločas čtyřbrankovým rozdílem. Dvakrát se trefil Bucha a jednou Vydra i estonský útočník Tamm. Po změně stran plzeňští favorité předvedli ještě větší exhibici. Premiérové trefy za Viktorii zaznamenal záložník Valenta. Dva góly si připsali také Kolumbijec Mosquera s Klimentem, jednou se prosadil Šulc.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka navázali na sobotní vítězství 2:0 nad Žižkovem. V součtu s koncem podzimní části podeváté za sebou neprohráli a v posledních sedmi zápasech zvítězili. Před odjezdem na soustředění ve Španělsku se Západočeši ještě v sobotu utkají s druholigovou Duklou Praha.

Žižkov – Jablonec 5:3

Jablonec naopak v konfrontaci se soupeřem z druhé nejvyšší soutěže neuspěl a v přestřelce podlehl Žižkovu 3:5. Góly Severočechů v Satalicích zaznamenali Václav Drchal, Matouš Krulich a Tomáš Hübschman.

"Když dostaneme tři góly po standardních situacích, je to nějaká vizitka hráčů. Je to o koncentraci a přístupu k tomu zápasu," řekl jablonecký trenér Radoslav Látal pro klubový web.

Liberec – Jihlava 2:2

Liberec remizoval s druholigovou Jihlavou 2:2. Všechny čtyři branky v Nymburku padly už v úvodní půlhodině. Slovan dvakrát prohrával, ale Ľubomír Tupta z penalty a Nicolas Penner dokázali dvakrát odpovědět.

"Mohlo to skončit klidně 6:4. Šancí jsme asi měli více, takže z tohohle pohledu jsme měli k vítězství blíže, ale i Jihlava měla nějaké šance. Nemůžu tedy být úplně spokojen s defenzivou, když jsme soupeře pouštěli do šancí a dostali dvě laciné branky," uvedl liberecký trenér Luboš Kozel pro klubové stránky.

Vyškov – Slovan Bratislava 2:2

Vyškov přivítal věhlasného soupeře ze Slovenska Slovan Bratislava. Druholigový český klub se sice musel obejít bez dvojice Santiago Eneme a Golden Mafwenta, kteří si plní reprezentační povinnosti na Africkém poháru národů, i tak se v první půli dostal do nadějného vedení 2:0. Po pauze ovšem celek z hlavního města Slovenska skóre dorovnal. Jednou se za něj prosadil i Sharani Zuberu, jenž dříve působil v mládeži Sparty Praha.

Chrudim – Teplice 2:1

Druholigová Chrudim si vyšlápla v domácím zápase na Teplice. Všechny góly až ve druhém poločase. Na straně domácích se prosadili v Daniel Kosek a David Jurčenko. Za hosty snížil v 63. minutě z penalty Egypťan Mohamed Yasser.