Francie – Austrálie. Soupeře musíme respektovat, ale neměli bychom mít strach, říká Ryan

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Francie – Austrálie. Soupeře musíme respektovat, ale neměli bychom mít strach, říká Ryan
Kapitán australské reprezentace Mathew Ryan se Francouzů rozhodně nebojí.
Kapitán australské reprezentace Mathew Ryan se Francouzů rozhodně nebojí.
Reuters
Australský kapitán Mat Ryan (30) se na posledním mistrovství světa přesvědčil, že všichni hvězdní hráči Francie jsou jen lidé, a sám nyní mladším hráčům Socceroos před úterním střetnutí říká, aby úřadující mistry světa respektovali, ale neměli z nich strach.

Ryan, který hraje na svém třetím mistrovství světa, nechyběl v brance národního týmu, když Austrálie zahájila své tažení v roce 2018 prohrou 1:2 s Francií ve vyrovnaném utkání, které devět minut před koncem rozhodl Paul Pogba.

S respektem, ale bez strachu

"Proti Francii jsme tam málem uhráli skvělý výsledek... cítili jsme, že jsme měli docela smůlu," vzpomínal na tiskové konferenci v předvečer zápasu Ryan. "Tehdy jsem se naučil, že musíte mít k soupeři správný respekt, ale nesmíte z něj mít strach a nechat se jím pohltit," dodal kapitán australské reprezentace.

"Zítra hrajeme s velmi dobrými hráči v dobrém týmu, ale všichni jsme jen lidé. A ano, zítra máme opravdu dobrou šanci vyhrát," prohlásil Ryan.

V přípravě nezazněla jména jako Mbappé nebo Griezmann

Trenér Graham Arnold řekl, že se také snažil udělat něco pro to, aby své hráče uklidnil. Toho měl docílit tím, že nezmiňoval jména jako Kylian Mbappé a Antoine Griezmann, nebo dokonce tým. "Vůbec to není neuctivé, ale slovo Francie jsem téměř nezmínil a jména hráčů také ne, protože hráči vědí, o koho jde," řekl. "Je to jeden proti jednomu, je to deset modrých dresů proti deseti žlutým a je to boj. Tak to prostě je," říkal odhodlaně trenér Austrálie.

Arnold také uvedl, že klíčový záložník Ajdin Hrustic stále není připraven nastoupit do zápasu na stadionu Al Janoub poté, co se zotavil ze zranění kotníku.

Přesto si myslí, že jeho mladí hráči, z nichž několik trénoval už na olympijských hrách v Tokiu, budou schopni čelit výzvě, kterou představují hráči Francie."Znám jejich mentalitu. Před nikým necouvnou, dívají se pouze dopředu a je jedno, kdo je před nimi," prohlásil.

Video namísto barevné pásky

Ryan řekl, že neuvažoval o tom, že by se připojil ke kapitánům sedmi evropských zemí, jejichž plán nosit během zápasů pásku OneLove byl v pondělí zrušen poté, co jim FIFA pohrozila sankcemi v podobě žluté karty.

Hráči Austrálie ve videu zveřejněném minulý měsíc kritizovali Katar za dodržování lidských práv a vztahy osob stejného pohlaví. "Vyjádřili jsme se," řekl. "Jsme tady, abychom se soustředili na fotbal, v tom jsou teď naše hlavy," řekl jasné stanovisko na celou situaci Ryan.