Depay naskočil z lavičky a povzbudil Nizozemce k výhře. Teď ho čeká kontrola u lékaře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Depay naskočil z lavičky a povzbudil Nizozemce k výhře. Teď ho čeká kontrola u lékaře
Depay naskočil z lavičky a povzbudil Nizozemce k výhře. Teď ho čeká kontrola u lékaře
Depay naskočil z lavičky a povzbudil Nizozemce k výhře. Teď ho čeká kontrola u lékařeReuters
Hvězdný útočník Memphis Depay (28) naskočil na hřiště ve druhé polovině zápasu se Senegalem a Nizozemsku pomohl k cenné výhře 2:0. Trenér Oranjes Louis van Gaal (71) doufá, že do pátečního utkání s Ekvádorem bude útočník úplně fit.

Depay se potýkal se zraněním podkolenní šlachy, ale když ho van Gaal poslal na hřiště těsně po hodině hry za bezbrankového stavu, dodal svému týmu tolik potřebnou jiskru a pomohl k vítězství.

V 85. minutě totiž skóroval Cody Gakpo a v deváté minutě nastaveného času druhého poločasu přidal druhý gól střídající Davy Klaassen, čímž Nizozemci lapili všechny tři body.

"Myslím, že Memphis hrál důležitou roli a koneckonců výhra 2:0 proti vítězům Afrického poháru národů mě může pouze velmi, velmi těšit," řekl Van Gaal novinářům a dodal, že jeho týmu chyběla Depayova kreativita.

Sestřih zápasu Senegal – Nizozemsko
Livesport

Jednasedmdesátiletý trenér uvedl, že hráče Barcelony bude bedlivě sledovat, než se rozhodne, jak dlouho bude moci v pátek proti Ekvádoru hrát.

"Všechno záleží na tom, jak zvládl tento zápas. Po zápase jsem se ho zeptal, zda bylo vše v pořádku, a on řekl, že vše proběhlo dobře," dodal Van Gaal. "Zítra ho prohlédne ještě lékař a potom máme trénink. Uvidíme, jak se bude cítit v úterý a pak se uvidí."

Na tiskové konferenci se k Van Gaalovi připojil muž zápasu Gakpo, který s radostí převzal část tvůrčího břemene způsobeného Depayovou absencí, když využil toho, že viděl senegalského brankáře Edouarda Mendyho vystupovat od brankové čáry.

"Ano, viděl jsem to (Mendyho vyběhnutí), byl to moment 'všechno, nebo nic' a fantastická příležitost. Stačilo, abych se míče dotkl," řekl třiadvacetiletý hráč.

"Myslím, že máme skvělý tým a skvělé hráče. Věřím, že to všechno zvládneme společně, a pokud se mi podaří týmu přispět, bude to pro mě velká radost," dodal.