Fruhvirtová pokračuje ve skvělých výkonech, Mattekové-Sandsové povolila pouze čtyři gamy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fruhvirtová pokračuje ve skvělých výkonech, Mattekové-Sandsové povolila pouze čtyři gamy

Fruhvirtová v Thajsku potvrzuje výbornou formu.
Fruhvirtová v Thajsku potvrzuje výbornou formu.Profimedia
Linda Fruhvirtová (17) zahájila své premiérové vystoupení v thajském Hua Hinu suverénně. Česká tenistka si za hodinu a čtyři minuty poradila 6:3, 6:1 s deblovou specialistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou (37), která posbírala několik grandslamových trofejí s Lucií Šafářovou, a potvrdila roli jasné favoritky. O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu zabojuje proti Tamaře Zidanšekové.

Linda Fruhvirtová dorazila ke svému debutu v Hua Hinu po senzační premiéře na dospělém Australian Open. Česká tenistka v Melbourne Parku přerušila sérii čtyř vyřazení v prvním kole a nakonec se i díky skalpu zkušené krajanky Markéty Vondroušové probila až do osmifinále a byla jediný set od postupu mezi nejlepší osmičku.

Ve zlepšené formě pokračuje v Thajsku. Nasazená osmička si v úvodním kole poradila 6:3, 6:1 s deblovou specialistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která posbírala pět grandslamových trofejí s Lucií Šafářovou, v říjnu se vrátila po roční pauze a momentálně nefiguruje v singlovém žebříčku.

Sestřih zápasu Fruhvirtová – Matteková-Sandsová
Livesport CZ

Proti o 20 let starší Američance se rychle dostala do vedení 3:0 a náskok si držela, ačkoli dvakrát po sobě ztratila servis. Od stavu 4:3 už ale na kurtu dominovala, získala osm z následujících devíti gamů a soupeřce jen jednou v utkání dovolila uhájit podání. Dnešním vítězstvím se zase o kousek přiblížila k debutu v TOP 50 pořadí.

Přehled zápasu Fruhvirtová – Matteková-Sandsová 6:3,6:1

O svou třetí čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu (triumf v Čennaí 2022 a čtvrtfinále v Charlestonu 2021) zabojuje proti Tamaře Zidanšekové, která je nyní až 132. hráčkou světa a zaostává o 110 míst za svým maximem. Se semifinalistkou ročníku 2019 se utká poprvé.

Pozápasový rozhovor Lindy Fruhvirtové.
Livesport CZ

Nasazená dvojka skončila

Julia Putincevová překvapivě skončila hned v prvním kole. Nasazená dvojka prohrála 7-5 4-6 6-7(5) tříhodinovou bitvu s trápící se Heather Watsonovou. Britka, jež momentálně figuruje až na 160. místě žebříčku, si o své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od předloňského června zahraje s Na-Lae Han. 

Fruhvirtová je po vypadnutí Putincevové nejvýše postavenou hráčkou v dolní polovině pavouka. V úterý do turnaje vstoupí ještě nejvýše nasazená Bianca Andreescuová.