Tennis Tracker: Zverev trest za domácí násilí nedostane, nejsou důkazy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Zverev trest za domácí násilí nedostane, nejsou důkazy
Alexander Zverev nedostane žádný trest za údajné domácí násilí.
Alexander Zverev nedostane žádný trest za údajné domácí násilí.Reuters
První grandslam sezony Australian Open je sice za námi, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 31. ledna?

19:55 – Tenistka Tereza Martincová se ani v Lyonu nedočkala první letošní výhry na okruhu WTA. Nejvýš nasazené Caroline Garciaové v 1. kole podlehla 4:6, 6:7. Se světovou pětkou dnes sice svedla vyrovnaný souboj, po dvou hodinách ale Francouzce v šestém vzájemném duelu počtvrté podlehla.

Sestřih utkání Garciaová – Martincová
Livesport

17:00Shuai Zhangová na turnaji ve francouzském Lyonu potvrdila roli favoritky a v prvním kole porazila Američanku Madison Brengleovou 6:3, 6:2. Turnajová dvojka se v dalším kole utká s Belgičankou Marynou Zanevskou.

Sestřih zápasu Brengleová – Zhangová
Livesport CZ

16:30 – Čeští tenisté už mají v Portugalsku lepší podmínky pro přípravu na kvalifikaci v Davisově poháru, po intervenci svazového šéfa a prezidenta organizace Tennis Europe Iva Kaderky zareagovali pořadatelé na nízké teploty v hotelu a hale instalací přímotopů. Hráči každopádně musejí před tréninky v chladném prostředí klást větší důraz na rozcvičku, ale pokračují v přípravě podle plánu. Utkání o postup do finálové turnaje se uskuteční 4. a 5. února.

15:25Lukáš Rosol si připsal už pátou porážku v řadě a nezvládl ani třetí letošní zápas. Český veterán přitom v rozhodujícím dějství vedl třikrát o brejk a mohl utkání s Valentinem Royerem dopodávat, s francouzským kvalifikantem nakonec na challengeru na Tenerife prohrál 1:6, 7:5, 6:7(3).

15:00 – Podle Borise Beckera má nová tenisová generace před sebou zatraceně velkou výzvu. Tu podle slavného německého hráče nastavilo výjimečné trio Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer, a to nejen počtem získaných titulů. "Jedna věc je vyhrávat grandslamy, druhá pak reprezentovat svůj sport," řekl bývalý vítěz Wimbledonu v podcastu televizní stanice Eurosport. Více informací najdete v článku.

14:45 – Bývalý druhý tenista Alexander Zverev nedostane žádný trest za údajné domácí násilí. Dnes o tom informovalo vedení ATP s tím, že patnáctiměsíční vyšetřování nepřineslo dost důkazů. Zvereva předloni obvinila bývalá přítelkyně Olga Šarypovová. Německý tenista její tvrzení opakovaně popřel, ATP přesto zahájila vyšetřování, kterým pověřila externí společnost. Více informací najdete v článku.

13:30 – "Cítila jsem se docela dobře. Myslím, že první kolo je vždycky ošidné, stejně jako Bethanie, takže jsem ráda, že jsem to zvládla a těším se na další zápas," prohlásila v pozápasovém rozhovoru Fruhvirtová. 

Pozápasový rozhovor Lindy Fruhvirtové.
Livesport

13:25Linda Fruhvirtová zahájila své premiérové vystoupení v thajském Hua Hinu suverénně. Česká tenistka si za hodinu a čtyři minuty poradila 6:3, 6:1 s deblovou specialistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která posbírala několik grandslamových trofejí s Lucií Šafářovou, a potvrdila roli jasné favoritky. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Fruhvirtová – Matteková-Sandsová
Livesport CZ

12:20 – Novak Djokovič loni kvůli odmítavému postoji k očkování přišel o australské léto, Sunshine Double a také sezonu amerických betonů včetně US Open. Podniků Masters v Indian Wells a Miami se nebude moct zúčastnit ani letos, nicméně v létě už do Spojených států vyrazí a US Open si po dvou letech zahraje. USA totiž k 11. květnu zruší zákaz vstupu neočkovaných cizinců do země. Více informací najdete v článku.

10:50Novak Djokovič se díky triumfu na Australian Open posunul z pátého místa světového žebříčku až na první. Je to největší skok na první místo od roku 1973.

09:05 – Nedávno skončené tenisové Australian Open navštívilo rekordních 902 312 diváků. Turnaj v Melbourne se tak stal nejsledovanějším grandslamem v historii. Australian Open tak překonalo vlastní maximum z roku 2020, kdy na zápasy dorazilo 812 174 fanoušků. Wimbledon loni na tribunách sledovalo 515 164 diváků, French Open 613 500 a US Open 776 120.

06:15Jelena Rybakinová se stala první kazašskou tenistkou v historii, která se ve světovém žebříčku dostala do TOP10. Stále teprve třiadvacetiletá rodačka z Moskvy dříve reprezentovala Rusko, od června 2018 však hájí barvy Kazachstánu.