Mayoral dvěma góly sestřelil Mallorcu, Celta Vigo se Sevillou dál čekají na výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mayoral dvěma góly sestřelil Mallorcu, Celta Vigo se Sevillou dál čekají na výhru

Aktualizováno
Mayoral dvěma góly sestřelil Mallorcu, Celta Vigo se Sevillou dál čekají na výhru
Mayoral dvěma góly sestřelil Mallorcu, Celta Vigo se Sevillou dál čekají na výhruAFP
Fotbalisté Getafe si v 15. kole La Ligy poradili v domácím duelu s Mallorkou, kterou zdolali 2:0. O oba góly se postaral ve druhé půli útočník Borja Mayoral (25), díky němuž si celek z předměstí hlavního města připsal teprve druhou výhru před vlastními fanoušky v tomto ročníku. Cádiz v domácím prostředí vybojoval bod za remízu 1:1 s Almeríí, stejným výsledkem skončil i duel mezi Celtou Vigo a Sevillou, která dohrávala pouze v deseti lidech.

Getafe – Mallorca 2:0

Po dojemné vzpomínce na zesnulého Pelého načal sudí hvizdem duel, jenž se v prvních minutách nesl ve znamení důrazných soubojů na obou stranách hřiště. Agresivita utkání tedy rozhodně nechyběla, to se však nedalo říci o brankových příležitostech.

Na tu první si diváci museli počkat až do 25. minuty, kdy si Carles Aleňá navedl balon na střed, jeho pokus zpoza vápna ale pouze prosvištěl vedle levé tyče hostující branky. Na druhé straně se o akrobatické zakončení pokoušel kanonýr Muriqi, jenže namísto míče zasáhl pouze hlavu Djeného, za což byl spravedlivě odměněn žlutou kartou.

Getafe – Mallorca (statistiky)
Getafe – Mallorca (statistiky)Opta by Stats Perform

Druhý poločas zahájil další ranou z hranice šestnáctky Aleňá, tentokrát ale jeho střelu doprostřed branky lapil Predrag Rajkovič. Avšak v 51. minutě už srbský gólman kapituloval. Přesným zakončením mezi nohy se o to postaral Mayoral, kterému míč do samostatného úniku šikovně přiklepl Enes Ünal. Krátce po hodině hry se ke střele z voleje dostal i sám turecký útočník, branku ale minul.

Hostující trenér se následně pokusil zvrátit průběh zápasu trojitým střídáním, k dosažení vytouženého vyrovnávacího gólu to však nevedlo. Byl to naopak Mayoral, kdo po zaváhání obrany Pirátů přesným zakončením pojistil tři body pro celek z madridského předměstí.

Cádiz – Almería 1:1

Hosté vedli od 40. minuty zásluhou Gonzala Melera, v závěrečné desetiminutovce ale zachránil bod pro svůj tým teprve 10. gólem domácích v ročníku Lucas Pérez. Žlutá ponorka tak po katastrofálním startu sezony začala alespoň částečně vylepšovat dojem v duelech před vlastními fanoušky, kde neprohrála už pětkrát v řadě.

Celta Vigo – Sevilla 1:1

Celtu Vigo poslal v první půli do vedení Gabriel Veiga, po změně stran pak za hosty, jimž scházelo hned devět hráčů, srovnal premiérovou trefou v nejvyšší španělské soutěži Kike Salas. Oba soupeři tak i po dlouhé přestávce potvrdili, že vítěznou fazonu postrádají. Zatímco Andalusané nevyhráli už šest ligových duelů v řadě a zůstali v sestupovém pásmu, v případě Viga byla tato série ještě o dva zápasy delší.

Aktuální tabulka La Ligy