Piquého sladká rozlučka. Barcelona porazila Almeríu a vyhoupla se do čela La Ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Piquého sladká rozlučka. Barcelona porazila Almeríu a vyhoupla se do čela La Ligy

Aktualizováno
Piquého sladká rozlučka. Barcelona porazila Almeríu a vyhoupla se do čela La Ligy
Piquého sladká rozlučka. Barcelona porazila Almeríu a vyhoupla se do čela La LigyReuters
Hlavní sobotní událostí La Ligy bylo loučení Gerarda Piquého (35) s kariérou. Španělský zadák nechyběl v základní sestavě Barcelony, která porazila 2:0 Almeríu a minimálně do pondělí, kdy bude hrát o dva body druhý Real Madrid, se posunula na první místo tabulky. Diváci na zápase Getafe s Cádizem (0:0) viděli hned tři červené karty. Radost z vítězství ve 13. kole zažil Valladolid, který doma získal tři body už potřetí v řadě, když porazil beznadějně poslední Elche 2:1.

Barcelona sice měla v zápase 13. kola La Ligy od začátku převahu, ale prosadila se až po přestávce. V prvním poločase mohl domácí poslat do vedení nejlepší střelec La Ligy Robert Lewandowski, ale z penalty neuspěl. Katalánský celek se dočkal po třech minutách druhého poločasu, kdy se prosadil Ousmane Dembélé. Druhou branku po hodině hry přidal Frenkie De Jong a definitivně zajistil Piquému vítěznou rozlučku.

Piqué během 14 let v Barceloně s klubem získal mimo jiné osm titulů a třikrát s ním vyhrál Ligu mistrů. Za Španělsko si připsal 102 startů a vyhrál s ním mistrovství Evropy i světa. Barca vyhrála i třetí ligový zápas po porážce v El Clásicu s Realem a rivala v tabulce o dva body přeskočila. Obhájci titulu ale k zápasu 13. kola nastoupí až v pondělí proti Vallecanu.

Piqué si po zápase obešel čestné kolečko a se spoluhráči na velkoplošné obrazovce sledoval své nejlepší momenty v Barce. "Milovat v životě někdy znamená nechat jít," prohlásil hráč, s nímž evidentně cloumaly emoce. "Ale tohle není loučení. Když jsem kdysi odešel do Manchesteru United, vrátil jsem se. A jsem přesvědčen, že se sem vrátím i v budoucnu," dodal.

Detail utkání Barcelona – Almería 2:0

Hráči Cádizu remizovali na hřišti Getafe 0:0. Domácí hráči z předměstí Madridu tak neprohráli už popáté v řadě a při odhlédnutí od neporaženého Realu Madrid drží nejdelší sérii bez porážky v celé soutěži. Hosté se po skalpu Atlétika z minulého utkání vrátili k remízovým výsledkům, jimiž skončilo hned pět z posledních sedmi soutěžních klání andaluského celku. Duel sice nenabídl ani jednu branku, k vidění však byly hned tři červené karty.

Detail utkání Getafe – Cádiz 0:0

Valladolid porazili Elche 2:1 a vyhrál tak třetí domácí zápas v řadě. Vítěznou branku vstřelil na začátku druhého poločasu Roque Mesa. Elche k bodovému zisku nedotáhl ani brankář Édgar Badía, který pokryl pět jasných gólových příležitostí soupeře. Los Ilicitanos potvrdili velmi špatné výkony, jelikož od začátku sezony ještě nezvítězili.

Detail utkání Valladolid – Elche 2:1

Celta Vigo nestačila na Osasunu, se kterou na své půdě prohrála 1:2. Domácím tak zatím z krize, která čítá už šest utkání bez vítězství, nepomohla ani změna trenéra. Hosté se dostali do vedení už v osmé minutě zápasu, kdy se prosadil Chimy Ávila. Domácí sice dokázali na nepříznivý stav reagovat trefou Iago Aspase, ještě do konce první půle však vrátil týmu z Pamplony vedení svým druhým přesným zásahem Ávila.

Detail utkání Celta Vigo – Osasuna 1:2

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyFlashscore