Betis přestřílel Almeríi, Sevilla porazila Mallorku. Krize Valencie nebere konce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Betis přestřílel Almeríi, Sevilla porazila Mallorku. Krize Valencie nebere konce

Aktualizováno
Betis ovládl přestřelku s Almeríí a veze si tři body za výhru 3:2.
Betis ovládl přestřelku s Almeríí a veze si tři body za výhru 3:2.AFP
Hráči Betisu se po dvou porážkách vrátili na vítěznou vlnu, když si v 21. kole La Ligy poradili s domácí Almeríí 3:2. Vítěznou trefu hostům zařídil Andrés Guardado, jenž se v nejvyšší španělské soutěži prosadil poprvé od května roku 2021. Sevilla vyhrála v domácím prostředí nad Mallorkou 2:0, o výhře rozhodli Andalusané už v úvodním poločase. Valencia se po třech po sobě jdoucích zápasech na hřištích soupeřů vrátila před vlastní fanoušky porážkou 1:2 od Bilbaa. Krize Valencie pokračuje, doma padla s Athleticem Bilbao 1:2 a na ligovou výhru čeká od listopadu.

Almería – Betis 2:3

První branku hostů měl na kopačce už ve třetí minutě Iglesias, proti jeho střele z bezprostřední blízkosti ale vytáhl perfektní zákrok Fernando Martínez. O další tři minuty později už byl ale neomylný Rodri Sánchez, když dorážel míč do odkryté brány po předchozí tyčce právě Iglesiase. Velkou příležitost na srovnání měl po čtvrthodině hry Luis Suárez, jeho střela ale těsně minula vzdálenější tyč.

Vyrovnání se domácí dočkali po necelé půlhodině hry, kdy Suárez tvrdou ranou z pravého okraje vápna prostřelil gólmana Betisu. Vzít si vedení zpět mohl 10 minut před koncem první půle znovu Iglesias, rychlý protiútok ale zakončil pouze do tyče. Druhou branku ale stihl přidat ještě krátce před koncem prvního poločasu Sergio Canales, když přeloboval gólmana Almeríe.

Statistiky zápasu Almería – Betis
Statistiky zápasu Almería – BetisOpta by Stats Perform

I druhé dějství nabízelo atraktivní podívanou. V 54. minutě běžel sám na brankáře Suárez, proti jeho pokusu z velkého úhlu ale vytáhl perfektní reflexivní zákrok Rui Silva. Vyrovnání se domácí příznivci dočkali o devět minut později, když dorážel míč do odkryté sítě Samuel Costa. Jejich radost ale netrvala moc dlouho, v 70. minutě vrátil vedení hostujícímu celku Guardado, který umístil míč hlavičkou přesně k pravé tyči.

Sevilla – Mallorca 2:0

Sevilla si od úvodu držela mírnou převahu a první nadějné šance se dočkala ve 23. minutě. Youssef En-Nesyri z pozice penaltového puntíku nasměroval hlavičku do levého spodního rohu, kde však stihl na poslední chvíli zasáhnout Predrag Rajkovič. Ze vzájemného souboje o pět minut později už ovšem vyšel marocký forvard vítězně. En Nesyri si zpracoval centr za obranu a razantní přízemní střelou překonal srbského strážce hostující branky.

Statistiky zápasu Sevilla – Mallorca
Statistiky zápasu Sevilla – MallorcaOpta by Stats Perform

O navýšení náskoku se ve 40. minutě postaral Bryan Gil, jenž na brankové čáře dorazil do sítě balon, který ve vápně propadl přes několik obránců soupeře. Úvod druhého dějství nepřinesl příliš ofenzivního vzruchu, Sevilla zvolila spíše udržovací hru. Mallorca i díky tomu přidala na obrátkách a snažila se vypracovávat šance v šestnáctce. Tam ovšem potvrdila svou střeleckou statistiku jednoho z nejhůře skórujících celků celé španělské ligy a nedočkala se ani kontaktní trefy.

Valencia – Bilbao 1:2

Valencia překvapila svého soupeře už v 17. minutě, kdy dostal v šestnáctce příliš prostoru Samu Castillejo, jenž zakončil po zemi k pravé tyči. Chvíli nato měl srovnání na kopačce Dani Vivian, ve vyložené tutovce ve vápně však netrefil míč ideálně a byl z toho jen defenzivní odkop. Vyrovnávací trefu si tak po půlhodině hry připravil Nico Williams, jenž si po úniku poradil ve vápně hned se čtyřmi obránci.

Statistiky zápasu Valencia – Bilbao
Statistiky zápasu Valencia – BilbaoOpta by Stats Perform

Ve druhé půli se po zranění vrátil do sestavy hostů Iňaki Williams, který měl na hrotu prokázat své útočné umění. Obraz hry se ovšem po jeho příchodu příliš nezměnil a oba týmy podnikaly jen opatrné ofenzivní výpady. Poklidný průběh narušil až Oihan Sancet, jenž se v 72. minutě ocitl osamocený v šestnáctce, odkud proměnil pobídku Iňakiho Williamse nechytatelně k pravé tyči. Mladý středopolař tak plynule navázal na hattrick z minulého duelu. Valencia se pokoušela s nepříznivým stavem ihned zacloumat, Ilaix Moriba ovšem z velké vzdálenosti zamířil jen do středu brány, kde byl připravený hostující gólman.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport