Evropský tým drží vedení nad USA i po druhém dnu Ryder Cupu. K triumfu mu stačí čtyři body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Evropský tým drží vedení nad USA i po druhém dnu Ryder Cupu. K triumfu mu stačí čtyři body

Tým USA vyhrál na evropské půdě naposledy před 30 lety.
Tým USA vyhrál na evropské půdě naposledy před 30 lety.Profimedia
Evropští golfisté si udrželi ve 44. ročníku Ryder Cupu proti týmu USA výrazný náskok o pět bodů i po druhém dnu a jsou blízko celkovému vítězství. Výběr kapitána Lukea Donalda (45) vede v Římě 10,5:5,5 a v nedělních 12 zápasech jednotlivců mu stačí k triumfu získat čtyři body.

Sobotní program začal rekordem. Skandinávské duo Viktor Hovland z Norska a Ludvig Aaberg ze Švédska deklasovalo dvojici amerických hvězd Scottie Scheffler, Brooks Koepka 9/7, tedy vedlo o devět bodů už po 11 jamkách. Evropané se tak postarali o nejvýraznější vítězství v takzvaných foursomech v historii turnaje.

První letošní výhru USA, které v pátek bodovaly jen díky remízám, vybojovali Max Homa a Brianem Harmanem. Zbylé dva foursomy, v nichž hrají dvojice golfistů střídavě jedním míčkem, ale získali zástupci "starého kontinentu".

Hrozivou ztrátu se podařilo americkému týmu Zacha Johnsona zredukovat vítězstvím 3:1 v odpoledních čtyřech fourballech, kde má každý z golfistů svůj vlastní míček.

Američané před dvěma lety na domácí půdě ve Whistling Straits deklasovali Evropany rekordním skóre 19:9. Na starém kontinentu tým USA vyhrál naposledy před 30 lety. Celkově Američané vedou 27:14, dvakrát se týmy rozešly s remízou.

Výsledky Ryder Cupu