Golfisté Evropy ovládli prestižní Ryder Cup, na domácí půdě vyhráli posedmé za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Golfisté Evropy ovládli prestižní Ryder Cup, na domácí půdě vyhráli posedmé za sebou

Tommy Fleetwood v akci.
Tommy Fleetwood v akci.Reuters
Golfisté Evropy zvítězili ve 44. ročníku Ryder Cupu v Římě 16,5:11,5 a prestižní soutěž proti týmu USA vyhráli na domácí půdě posedmé za sebou. Před dvěma lety Američané deklasovali Evropany ve Wisconsinu 19:9, na vítězství na "starém kontinentu" ale čekají už třicet let.

Evropští golfisté mohli před desítkami tisíc fanoušků v klubu Marco Simone začít slavit v průběhu zápasu Tommyho Fleetwooda proti Rickiemu Fowlerovi, když Angličan získal jistotu minimálně remízy. Bylo tak jasné, že se domácí výběr dostane na 14,5 bodu, což přesně potřeboval k tomu, aby si matematicky zajistil vítězství v turnaji. Po dokončení rozehraných zápasů bylo skóre 16,5:11,5.

Tým kapitána Lukea Donalda směřoval za vítězstvím od prvního dne. Po pátku i sobotě, kdy se hrály duely dvojic, vedli Evropané o pět bodů a věděli, že v dnešních jedenácti "dvouhrách" jim stačí získat čtyři body.

Navzdory dnešní porážce vedou v historické bilanci Američané jednoznačně 27:15, dvakrát se týmy rozešly s remízou. Příští ročník se bude hrát ve Farmingdale ve státu New York.

Výsledky Ryder Cupu