Luiten dohrál golfový turnaj v Dubaji bez třech holí. Skončily na stromě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Luiten dohrál golfový turnaj v Dubaji bez třech holí. Skončily na stromě
Luiten skončil na turnaji v Dubaji třetí od konce.
Luiten skončil na turnaji v Dubaji třetí od konce.AFP
Ztracené míčky nejsou pro golfisty na turnajích neobvyklou záležitostí, Joost Luiten (37) ale potíže s vybavením posunul na zcela novou úroveň. Na turnaji DP World Tour v Dubaji v nedělním závěrečném kole přišel o tři hole. Všechny zůstaly na stromě.

Nizozemský golfista neudržel nervy na uzdě po zahraném bogey a mrštil holí, která přistála na blízkém stromě. Ve snaze dostat driver dolů hodil na strom další hůl, která rovněž uvízla ve větvích. Obě se pak snažil vyprostit jeden z pořadatelů, který na strom vylezl, shodit se mu je ale nepodařilo. Luiten mezitím pokračoval ve vlastní záchranné akci, o několik hodů později byla výsledkem jen třetí golfová hůl v koruně.

"Snažil jsem se ji dostat dolů tím, že jsem ji chtěl trefit jinou holí. Nakonec ale skončily nahoře na stromě zaseklé další dvě hole a nemohl jsem je dostat dolů," popsal Luiten neúspěšnou operaci.

Vítěz šesti turnajů European Tour (nyní DP World Tour) se pak ještě snažil hole ze stromu setřást, ani tento pokus ale neuspěl. Zbytek kola dohrál s 11 holemi a turnaj zakončil s třemi ranami nad par na třetím místě od konce. "Tak nějak to pěkně shrnulo celý můj týden," konstatoval.

Kompletní výsledky turnaje DP World Tour v Dubaji