McIlroy nečekaně odstoupil z pozice hráčského ředitele ve vedení PGA Tour

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
McIlroy nečekaně odstoupil z pozice hráčského ředitele ve vedení PGA Tour
McIlroy se chce více věnovat rodině a kariéře.
McIlroy se chce více věnovat rodině a kariéře.Profimedia
Severoirský golfista Rory McIlroy (34) náhle odstoupil z pozice hráčského ředitele ve vedení PGA Tour, kterou měl zastávat minimálně do roku 2024. Odchod světové dvojky a vítěze čtyř turnajů kategorie major přišel v době, kdy PGA Tour finišuje s uzavřením dohody s konkurenční sérií LIV Golf, jejíž byl McIlroy hlasitým kritikem.

PGA Tour oznámila McIlroyovu rezignaci na webu s tím, že se golfista chce soustředit na rodinu a kariéru. Sám čtyřiatřicetiletý hráč hovořil několik hodin předtím s novináři v Dubaji před turnajem DP World Tour Championship a o odchodu nemluvil. Naznačil však, že si svou pozici ve vedení příliš neužívá. "Není to takové, jaké jsem si představoval, když jsem do toho šel. Svět profesionálního golfu je holt v posledních dvou letech hodně nestálý," řekl.

V úterý komisionář Jay Monahan v oběžníku informoval hráče, že PGA Tour pracuje na uzavření dohody s veřejným investičním fondem ze Saúdské Arábie, který financuje sérii LIV Golf. Její loňský vznik způsobil rozkol ve světě profesionálního golfu a dosud dominantní PGA Tour "přeběhlíky" vyloučila ze svých řad.

V červnu však PGA Tour informovala, že se hodlá s konkurenty spojit a vytvořit jednu globální organizaci. Novinářům tehdy McIlroy řekl, že byl o tomto kroku informován jen několik hodin před jeho oficiálním oznámením.