Gvardiol, Fernández či Mac Allister. Zájemci si za hvězdičky z Kataru výrazně připlatí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Gvardiol, Fernández či Mac Allister. Zájemci si za hvězdičky z Kataru výrazně připlatí
Gvardiol, Fernández či Mac Allister. Zájemci si za hvězdičky z Kataru výrazně připlatí
Gvardiol, Fernández či Mac Allister. Zájemci si za hvězdičky z Kataru výrazně připlatíProfimedia
Katarský šampionát přinesl nejen mnoho zajímavých zápasů, ale také povedené individuální výkony některých hráčů, ze kterých se tak na přestupním trhu stalo horké zboží. Jedním z nich je Joško Gvardiol (20), jenž v obraně Chorvatska zazářil a za jehož získání si teď budou muset kluby připlatit. Podobně je na tom Alexis Mac Allister (24), o jehož služby se aktuálně zajímá Tottenham či Inter Milán.

Gvardiol, který získal s Chorvatskem v Kataru bronzovou medaili, je schopný hrát na levém kraji obrany i uprostřed ní. Mladý hráč RB Lipska, obdařený vynikající technikou a skvělým předvídáním, patřil na mistrovství světa bezpochyby k nejlepším na své pozici.

Levý obránce, který gólem rozhodl boj o bronz proti Maroku, byl jedním z pilířů Chorvatska. V současné době se jeho hodnota na portálu Transfermarkt odhaduje na 60 milionů eur, ale vzhledem k jeho výjimečnosti a nízkému věku by si měly kluby připravit až 80 milionů.

Velkým překvapením se v týmu mistrů světa z Argentiny stali Enzo Fernández a Julián Álvarez, kteří přinesli do národního týmu svěžest. Bývalí hráči River Plate nyní patří mezi dobře oceněné fotbalisty. První jmenovaný, záložník Benfiky, byl před začátkem mistrovství světa hodnocen na 35 milionů, dnes se jeho cena minimálně zdvojnásobila. Totéž platí pro mladého útočníka, za kterého Manchester City zaplatil 28 milionů.

Největší pozornosti však dostává Mac Allister, který obléká v současnosti dres Brightonu. Jeho tržní hodnota se před začátkem mistrovství světa pohybovala kolem 32 milionů, ale skvělé výkony v argentinské reprezentaci, v níž byl nepostradatelným členem základní jedenáctky, z něj dělají velmi žádaného hráče. Není divu, že se o jeho koupi podle britského listu Daily Mail zajímají Inter Milán a Tottenham. K zajištění jeho služeb je však podle odhadů potřeba nejméně 60 milionů eur.

Cody Gakpo, který vyrostl v PSV Eindhoven, byl nejvýraznějším hráčem nizozemského týmu. Ani jeho výkony neunikly pozornosti několika velkoklubů, a tak se autor tří gólů dočkal zvýšeného zájmu. Jestliže odhady Transfermarktu hovoří o částce 45 milionů, PSV nebude vyjednávat o méně než 70. Zájem o něj totiž projevil například Manchester United, v němž byl současný Gakpův trenér Ruud Van Nistelrooy modlou.