Házenkářky Slavie ukončily dlouholetou nadvládu Mostu a slaví desátý titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Házenkářky Slavie ukončily dlouholetou nadvládu Mostu a slaví desátý titul

Slávistka Julie Franková střílí ve finále play off interligy na bránu Mostu.
Slávistka Julie Franková střílí ve finále play off interligy na bránu Mostu.Profimedia
Házenkářky Slavie Praha ukončily ve finále českého play off interligy s Mostem dlouholetou domácí nadvládu Baníku a po remíze 24:24 v odvetě získaly osmý titul v samostatné historii a desátý celkově. Z úvodního duelu si přivezly šestigólový náskok, který i díky skvělému výkonu brankářky Petry Kudláčkové (28) udržely.

Most – Slavia 24:24

Most, který útočil na desátý titul v řadě, vedl po první půli 10:8. Po změně stran Černí andělé zvýšili náskok na čtyři branky, ale víc už manko nesmazaly. Slávistky se přes řadu nepřesností dokázaly vypořádat s vysunutou obranou soupeře a vyrovnat.

Ve dvojnásobném oslabení se Pražanky dokonce poprvé ve druhém poločase dostaly do vedení 20:19. Poté už si svěřenkyně trenéra Jana Salače, kterého od příští sezony nahradí Daniel Čurda, náskok z úvodního finále v Praze s přehledem pohlídaly.

Domácím nepomohlo ani jedenáct branek kanonýrky Charlotte Cholevové, jež Most stejně jako několik dalších hráček opustí. Nejlepší střelkyní Slavie byla Julie Franková se šesti góly.

Slávistky slaví titul po 13 letech. Od roku 2010 byly sedmkrát ve finále, ale ani jednou neuspěly, z toho šestkrát prohrály s Mostem. Baník od roku 2013 dominoval, v roce 2020 se kvůli pandemii koronaviru o titul nehrálo.