Lepší teď než na MS, řekl o ztraceném závěru s Finskem premiérový střelec Knot

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lepší teď než na MS, řekl o ztraceném závěru s Finskem premiérový střelec Knot

Ronald Knot (druhý zprava) se spoluhráči slaví svůj premiérový reprezentační gól.
Ronald Knot (druhý zprava) se spoluhráči slaví svůj premiérový reprezentační gól.Profimedia
Obránce Ronald Knot (28) se při svém návratu do hokejové reprezentace poprvé od loňských olympijských her v Pekingu radoval z premiérové branky v národním týmu a zahájil na Českých hrách v Brně obrat proti Finsku. Tým kouče Kariho Jalonena nakonec přesto musel strávit porážku 2:3 v prodloužení, když o výhru přišel 23 sekund před koncem třetí třetiny.

"Samozřejmě je to škoda. Snažili jsme se o vyrovnání celý zápas, pak jsme skóre dokonce otočili a ztratili jsme utkání v poslední minutě. To vždycky zamrzí, měli jsme si to pohlídat. Ale určitě nám takhle zkušenost pomůže. Lepší, než kdyby se to stalo na mistrovství," řekl Knot, který ve 49. minutě vyrovnal na 1:1 a ve svém sedmém reprezentačním startu oslavil první branku.

Osmadvacetiletý bek podpořil útok, najel si na přihrávku Dominika Kubalíka a trefil se z pravého kruhu přesně do bližšího horního roku branky Emila Larmiho. "Mířil jsem tam. Viděl jsem drobné okénko a z téhle pozice jsem si jako pravák věřil. Tuhle střelu poslední roky i měsíce trénuju. Pěkný gól," pochvaloval si.

A měl radost i ze suvenýru na památku. "Kustodi mi schovali puk. Tak se těším, až si ho prohlédnu a přivezu domů. Ale nedělal bych z trefy velkou vědu. Zatím je to jen příprava, ne šampionát. Každopádně mě potěšilo, že nás gól nastartoval," uvedl Knot, který rád doplní ofenzivu, když to není riskantní. "Chci podporovat útok, je to moje hra. O to se v dnešní době snaží všichni obránci. Ovšem zase nemůžu vepředu dělat kaskadérské kousky. Teď na levé straně bylo volněji, Kubalda (Dominik Kubalík) mi to krásně prostrčil a já jsem to naštěstí trefil tak, jak jsem chtěl," podotkl.

Ocenil Kubalíka, který asistoval u obou českých branek. "Pro tým má velký přínos. Obrovsky platný hráč a všichni vědí, proč tu je. Tuší, co se od něj čeká, hrál výborně. Jen musíme zlepšit přesilovky. Měli jsme jich spoustu, ale nedali jsme ani gól. Potřebovali jsme si jimi pomoct. Zatím si všechno sedá. Minulý týden kluci hráli proti Rakousku, to početní výhody taky vypadají úplně jinak než proti Finsku," uvedl Knot.

O mistrovství světa přijel bojovat z farmy Arizony Coyotes v Tucsonu. Nastoupil v přípravě poprvé a sžívá se po roce v Severní Americe se širším kluzištěm. "Není to jednoduché. Zabere mi chvilku, než si na to zvyknu. Pracuju na tom i na tréninku a cítím se každý den lépe a lépe. Na puku by to mohlo být lepší. V aréně bylo celkem teplo, led nebyl ideální. Ale to je pro všechny stejné," namítl obránce.

Před domácím publikem hrál v reprezentaci poprvé od vystoupení na Channel One Cupu v roce 2020 v Moskvě a pod pěti kruhy v Číně. "Naprosto super. Nejsem na to moc zvyklý. V Americe sice chodí lidi, ale moc nefandí. Rozhodně ne tak jako v Česku. Navíc v Brně je vždycky super kulisa," přidal Knot srovnání s AHL.

Přehled zápasu Finsko – Česko 3:2p