Fedotov navzdory zákazu chytal v KHL, IIHF udělila ruské federaci symbolickou pokutu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fedotov navzdory zákazu chytal v KHL, IIHF udělila ruské federaci symbolickou pokutu

Fedotov navzdory zákazu chytal v KHL.
Fedotov navzdory zákazu chytal v KHL.Profimedia
Ruský hokejový brankář Ivan Fedotov (26) navzdory zákazu od mezinárodní federace nastoupil v zápase Kontinentální ligy a hrozí mu další trest. Představitelé IIHF na svém webu uvedli, že kvůli porušením sankcí postoupí případ disciplinární komisi a zároveň potrestali ruskou federaci pokutou 5000 švýcarských franků (125 tisíc korun).

IIHF v srpnu zakázala vítězi Gagarinova poháru i stříbrnému olympijskému medailistovi Fedotovovi chytat do prosince za porušení smlouvy. Tu má podle federace platnou s Philadelphií Flyers v NHL, přesto po návratu z nucené vojenské služby se upsal CSKA. Zákaz činnosti mu platí od 1. září, v pátek přesto odchytal úvodní zápas Kontinentální ligy proti Kazani.

"Vzhledem k tomu, že jeho účast znamená porušení rozhodnutí IIHF, postoupíme to své disciplinární komisi," zvedli zástupci mezinárodní federace. "A protože mu to klub i ruská federace umožnily bez platného transferu, jak je požadováno v mezinárodním přestupním řádu, uděluje IIHF pokutu 5000 franků ruské federaci," dodali.

Hokejisté CSKA zahájili sezonu prohrou s Kazaní 2:5, další zápas odehrají v neděli.