Livesport Daily #255: Nominační tiskovka? Tragédie. Můj kůň je Amerika, říká Jaroslav Špaček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #255: Nominační tiskovka? Tragédie. Můj kůň je Amerika, říká Jaroslav Špaček

Livesport Daily #255: Nominační tiskovka? Tragédie. Můj kůň je Amerika, říká Jaroslav Špaček
Livesport Daily #255: Nominační tiskovka? Tragédie. Můj kůň je Amerika, říká Jaroslav ŠpačekLivesport
Moment, na který hokejoví fanoušci v Česku dlouho čekali, je tady. Po devíti letech začíná v Praze a Ostravě světový šampionát a tuzemská veřejnost, která čeká na zlato 14 let, věří, že se z hráčů jako Petr Mrázek, Radko Gudas nebo Ondřej Palát stanou národní hrdinové. Před začátkem turnaje jsme v Livesport Daily vyzpovídali Jaroslava Špačka (50), který se zúčastnil domácího MS jako hráč i trenér. S bývalým reprezentačním bekem jsme rozebrali pozici jeho syna Davida, vývoj moderního hokeje, atmosféru na nominační tiskové konferenci i největší favority na titul.

Špaček patřil mezi defenzivní stálice reprezentace. V roce 2004 byl důležitým členem tehdejšího výběru, v utkání proti Kanadě ho ovšem sestřelil Brendan Morrow a pro Špačka turnaj skončil. V roce 2015 pak byl asistentem hlavního kouče Vladimíra Růžičky a tehdejší výběr skončil po prohře 0:3 s Američany v utkání o bronz čtvrtý. Teď bude rod Špačků reprezentovat na mistrovství světa jeho syn David

"Bude pro nás důležité, abychom zvládli první dvě utkání a nahráli si nějaké body před zápasy se slabšími soupeři, kde bychom mohli být už pod velkým tlakem. Kluci musí jít postupně a co nejdřív si zajistit postup do čtvrtfinále, aby byl klid a mohli se dívat dál. Myslím si, že ve finále bude Švédsko s Kanadou nebo s Amerikou, ale já osobně věřím letos Američanům," odhaduje Jaroslav Špaček.

Livesport Daily #255: Češi mají partu bojovníků, můj kůň je Amerika, říká Jaroslav Špaček
Livesport

V páteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Nominaci jednadvacetiletého syna Davida a jeho sezonu v zámoří.

Vzpomínky na domácí šampionáty 2004 a 2015.

Tlak a očekávání od fanoušků a od médií.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.