MS v hokeji, 10. den: Slovensko drží naději na čtvrtfinále, Slovince odsoudilo k sestupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 10. den: Slovensko drží naději na čtvrtfinále, Slovince odsoudilo k sestupu

Aktualizováno
Slováci potřebují ve zbývajících dvou zápasech získat plný počet bodů a věřit v zaváhání Lotyšů.
Slováci potřebují ve zbývajících dvou zápasech získat plný počet bodů a věřit v zaváhání Lotyšů.TASR
Světový šampionát pokračoval čtyřmi nedělními zápasy. Němci ve skupině A poskočili díky vysoké výhře 7:2 nad Maďarskem na čtvrtou příčku a mají na dosah postup do čtvrtfinále. Naději na play off drží rovněž Slovensko, které urvalo hubené vítězství 1:0 a odsoudilo kolo před koncem základních skupin Slovinsko k sestupu o patro níž. Zápas mezi Českem a Švýcarskem dopadl v Rize lépe pro výběr země helvétského kříže, zatímco Američané v Tampere zdemolovali Francii 9:0.

Německo – Maďarsko 7:2

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Německo porazilo na mistrovství světa v Tampere Maďarsko 7:2 a po třetí výhře za sebou se posunulo na čtvrté místo tabulky skupiny A zaručující postup do čtvrtfinále. Maďaři jsou se dvěma body předposlední o bod před Rakouskem, s kterým budou v závěrečném duelu v pondělí bojovat o udržení mezi elitou.

Slovinsko – Slovensko 0:1

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Slovinsko sestoupilo po roce z elitní skupiny mistrovství světa. O návratu nováčka do divize IA definitivně rozhodla nedělní porážka se Slováky 0:1, po níž už se nemohou Slovinci ze dna základní skupiny B v Rize dotáhnout na žádného ze soupeřů. Svěřenci kouče Matjaže Kopitara ani v šestém utkání na turnaji nebodovali, zatímco favorit zápasu udržel naději na postup do čtvrtfinále.

USA – Francie 9:0

Skupina A, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Američané mistrovstvím světa nadále procházejí bez bodové ztráty. V Tampere deklasovali Francii 9:0, vyhráli i šestý zápas v základní části a kralují skupině A. Američané rozhodli o výhře již v první třetině, ve které si vypracovali třígólový náskok. Demolici soupeře dokonali pěti brankami ve třetí části.

Česko – Švýcarsko 2:4

Skupina B, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Vítězný tým trenéra Patricka Fischera si s nadále stoprocentní bilancí s předstihem zajistil první místo v základní skupině B. Obhájci bronzu po druhé porážce ze šesti zápasů na turnaji budou hrát v úterý od 15:20 s Kanadou o konečnou druhou pozici. Před zámořským celkem, který ještě v pondělí nastoupí proti Norsku, mají dvoubodový náskok.

MS v hokeji: Program, skupiny a kdy hrají Češi