Reprezentační trenéři zúžili soupisku, v týmu končí útočníci Zadina a Kodýtek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentační trenéři zúžili soupisku, v týmu končí útočníci Zadina a Kodýtek

Radim Rulík v rozpravě s Filipem Zadinou.
Radim Rulík v rozpravě s Filipem Zadinou.Profimedia
Z boje o nominaci na domácí mistrovství světa, které začne za týden v Praze a Ostravě, vypadli útočníci Filip Zadina (24) ze San Jose a Petr Kodýtek (25) z Ilvesu Tampere. Trenéři v čele s hlavním koučem Radimem Rulíkem před víkendovými zápasy Betano Hockey Games v Brně zúžili soupisku na 35 hráčů.

"Filipa Zadinu trápilo ke konci sezony NHL zranění a měl velký zápasový deficit. Ve srovnání s ostatními hráči má v tomto směru hendikep a je evidentní, že už ho do začátku mistrovství světa nemůže dohnat," uvedl Rulík. Kouč ocenil, že se Zadina přijel navzdory okolnostem poprat o nominaci.

Kodýtek doplatil na přetlak centrů. "Petr s námi absolvoval turnaje Euro Hockey Tour v průběhu sezony a také většinu dubnové přípravy na mistrovství světa. Po celou dobu odváděl stoprocentní práci. Momentálně ale máme v týmu sedm centrů a už teď víme, že do finální pětice středních útočníků, které chceme vzít na mistrovství světa, zvolíme typově jiné hráče," vysvětlil Rulík.

Další zúžení kádru plánuje realizační tým záhy po sobotním utkání proti Švédsku (16:00). Po nedělním závěrečném duelu turnaje se Švýcary, který začne rovněž v 16 hodin, pak Rulík na tiskové konferenci oznámí finální výběr hráčů pro MS.

Do šampionátu, který Čechům začne příští týden v pátek duelem proti Finům, může zasáhnout 25 hokejistů. "Někdo už na pražská vrata klepe a někdo ne," řekl již ve čtvrtek po porážce 1:4 s Finy Rulík.

Česká soupiska před MS