Slováci po konci na MS řeší budoucnost trenéra. Vezmu si pár dní na odpočinek, říká Ramsay

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci po konci na MS řeší budoucnost trenéra. Vezmu si pár dní na odpočinek, říká Ramsay

Kanaďan toho o své budoucnosti příliš neprozradil.
Kanaďan toho o své budoucnosti příliš neprozradil.TASR
Slovenští hokejisté se ve středu vrátili domů z 86. Mistrovství světa v Rize, kde skončili na devátém místě. Kanadský trenér Craig Ramsay (72), který má ve smlouvě opci na další rok, zatím nepotvrdil, zda bude na lavičce slovenského národního výběru pokračovat i v příští sezoně.

Po příletu na bratislavské letiště Ramsay prohlásil: "Zatím jsme o tom nekomunikovali, vezmu si pár dní na odpočinek. Byly to těžké dva měsíce a všichni, ať už jde o vedení nebo hráče, si teď potřebují odpočinout. Promluvím si o tom s Mírem Šatanem."

"Hráli jsme dobře v obraně, ale potřebovali jsme v klíčových situacích vstřelit trochu více gólů. Měli jsme příliš mnoho trestných minut, ale také jsme udělali dost dobrých věcí. V týmu bylo hodně nových hráčů, na které se dobře koukalo a podali dobrý výkon."

Slovenská hokejová reprezentace se pod Ramsayho vedením představila na pěti šampionátech. V letech 2018 a 2019 skončila těsně mimo nejlepší osmičku. V předchozích dvou ročnících však fungovala dobře a na to chtěla v Rize navázat. Postup jí však unikl a nyní je opět devátá.

Výsledky Slovenska na mistrovství světa 2023
Výsledky Slovenska na mistrovství světa 2023Flashscore

Slováci odehráli sedm zápasů, ve kterých si připsali tři výhry a čtyři prohry. V tabulce skupiny B získali 11 bodů, což stačilo pouze na nepostupové 5. místo. Věkový průměr týmu na letošním mistrovství světa byl 26 let. Osm hráčů dostalo letos svou první šanci na vrcholném turnaji. Ramsay byl s jejich výkony spokojen.

"V brance jsme měli tři nováčky a odvedli pro nás velmi dobrou práci. Všichni ze sebe vydali sto procent, i když jsme vyměnili několik jmen. Snažili jsme se vyhrát každý zápas, ale nevyšlo to. Hráli jsme jako tým a jsem na hráče hrdý," řekl slovenský trenér.