Zlaté oslavy obrazem: Nejlepší sprcha v životě, prezidentovo nové Nagano i Pastův vzkaz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté oslavy obrazem: Nejlepší sprcha v životě, prezidentovo nové Nagano i Pastův vzkaz

Česko si po 14 letech užívá zlaté hokejové oslavy.
Česko si po 14 letech užívá zlaté hokejové oslavy.Profimedia
Byla to jízda, jakou Česko dlouhých 14 let nezažilo. Navíc s domácím publikem v zádech. Národní tým si došel v Praze pro 13. titul mistrů světa a náležitě ho oslavil. Přímo na ledě O2 areny se hrdinové "brodili zlatem", zatímco v kabině došlo na proslov prezidenta republiky Petra Pavla i díky z úst Davida Pastrňáka.

Třinácté zlato

Moment, na který český hokejový národ čekal dlouhých 14 let. Davidové Pastrňák a Kämpf vystřelili ve finále MS výhru 2:0 nad Švýcarskem a spustili mohutné oslavy...

Pasta la vista a Jágr

Když stačí jedna dobrá rána... David Pastrňák vystřelil svým jediným gólem na turnaji Česku zlato a po zásluze si z rukou legendárního Jaromíra Jágra převzal cenu pro nejlepšího hráče finále.

Zlaté sklo

Rýhy, které mají připomínat led. Čeští hokejisté se krátce po prvotních oslavách nechali zkrášlit novým šperkem – zlatou medailí ze skla.

Nejkrásnější píseň

Po oceněnění se kompletní družina (včetně realizačního týmu) chytla kolem ramen a společně se zaplněnou O2 arenou si zazpívala tu nejkrásnější píseň na světě...

Kapitán s pohárem

Po české hymně převzal kapitán Roman Červenka trofej pro mistry světa a led se proměnil ve "zlaté koupaliště"...

Pastův vzkaz

Fotky a oslavné jízdy s pohárem... Český tým se následně přesunul do kabiny, kde si pro fanoušky schoval pár slov i finálový hrdina Pastrňák. "Zdravím všechny, moc děkujeme za podporu. Vyhráli jsme to hlavně pro vás," vzkázala hokejovému národu hvězdná "88".

Červův projev

Vzápětí si vzal slovo kapitán, který už však mluvil přímo ke svým spoluhráčům. "Neskutečný turnaj, jsem na všechny hrdý," řekl Červenka, načež dodal: "Tohle se musí oslavit!"

Kdo neskáče, není Čech...

Netrvalo to dlouho a česká kabina se proměnila v ochozy O2 areny: "Kdo neskáče není Čech..."

Nejlepší sprcha v životě

Svou chvilku s pohárem si užil také hlavní strůjce zlatého úspěchu, trenér Radim Rulík, jehož si vzalo do parády hvězdné duo Martin Nečas, David Pastrňák.

Prezident Pavel

"Velká gratulace a velký dík. Tahle země takové vítězství potřebovala jako sůl. Chybělo nám nové Nagano a vy jste ho dneska přinesli," uvedl v proslovu k národnímu týmu prezident České republiky Petr Pavel.