Bostonu k výhře nepomohla ani přesná trefa Zachy, za Devils po třech měsících hrál Nosek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bostonu k výhře nepomohla ani přesná trefa Zachy, za Devils po třech měsících hrál Nosek
Zacha si připsal jedenáctý gól v sezoně.
Zacha si připsal jedenáctý gól v sezoně.Profimedia
Pavel Zacha (26) vstřelil v NHL po přihrávce Davida Pastrňáka jediný gól hokejistů Bostonu při prohře s Calgary 1:4. Vítek Vaněček (28) přispěl 35 zákroky k výhře New Jersey 5:3 nad Coloradem. V sestavě Devils, za které si připsal Ondřej Palát jednu asistenci, nastoupil po téměř tříměsíční absenci Tomáš Nosek. Dallas i díky přihrávce Radka Faksy zvítězil v Buffalu 2:1.

Boston – Calgary 1:4

Boston nabral v úvodní třetině dvoubrankového manko a snížil ve 45. minutě po české spolupráci. Pastrňák přihrál v přesilové hře pět na tři do pravého kruhu Zachovi, který střelou bez přípravy zaznamenal jedenáctou trefu v sezoně. Pastrňák si připsal 73. bod v ročníku, více nenasbíral v úvodních padesáti zápasech žádný hráč Bostonu za posledních třicet let.

"Gól nás nakopl, ale připravili jsme se o zbytek přesilovky vyloučením (za příliš mnoho hráčů na ledě) a za chvíli jsme inkasovali (při hře ve čtyřech). Je to škoda, přesilovka pět na tři mohla změnit obraz hry," litoval Zacha. Trenér Bostonu Jim Montgomery uznal, že mu v zápase scházelo větší nasazení hráčů a že se dopouštěli mnoha chyb.

Calgary vrátil dvougólový náskok Jonathan Huberdeau, který si připsal i dvě asistence a stal se první hvězdou zápasu. Skóre otevřel Andrej Kuzmenko ve svém prvním startu za Flames po výměně z Vancouveru.

NJ Devils – Colorado 5:3

Vaněček inkasoval z první střely, New Jersey ale vedlo pod dvou třetinách 3:1. Druhý gól Devils připravil Palát. Český útočník založil přečíslení, ze kterého skóroval Jesper Bratt. Colorado smazalo ztrátu ve 49. minutě během 29 sekund. Při hře čtyři na čtyři se prosadili Cale Makar a Samuel Girard. Nerozhodný stav zlomil John Marino v čase 57:43.

O 28 sekund dříve zastavil Vaněček únik a bekhendový blafák Nathana MacKinnona. "Klíčový zákrok, tohle od gólmana potřebujete. Odvedl skvělou práci," ocenil trenér New Jersey Lindy Ruff českého brankáře. "Držel nás celý zápas. Jeho zákroky nás povzbuzovaly, což bylo důležité," řekl Marino.

Nosek nastoupil k sedmému zápasu v sezoně, ze hry jej v listopadu vyřadila zlomenina nohy. "První třetina byla těžká, ale postupem času jsem chytl tempo a cítil se lépe. Byla to zábava a hlavní je, že jsme vyhráli," uvedl Nosek, který vedl čtvrtý útok New Jersey.

Buffalo – Dallas 1:2

Faksa měl ve 30. minutě lví podíl na vítězné trefě Dallasu. Český útočník získal gólmanem odražený puk a z levé strany jej pohotově vrátil do brankoviště, kde se kotouč odrazil do sítě od brusle Sama Steela.

"Přihrál jsem puk a jel směrem k brance. Doufal jsem, že bych se mohl dostat k dorážce," začal Faksa s popisem vítězné akce. Odražený puk získal, ale nenacházel se v dobré střelecké pozici. "Viděl jsem, že je gólman mimo, tak jsem puk přihrál do brankoviště. Ani jsem neměl ponětí, že je tam Steeler. Jen jsem doufal v nějaký odraz a naštěstí tam byl," doplnil. Hlavním hrdinou výhry Dallasu byl ale gólman Jake Oettinger, který zneškodnil 47 střel. 

Další zápasy NHL

Edmonton prohrál ve Vegas 1:3 a nevyrovnal rekord NHL, který drží Pittsburgh, v počtu výher za sebou. Jeho série se zastavila na čísle 16.

Montreal zvítězil i díky dvěma gólům Juraje Slafkovského 5:2 ve Washingtonu. Domácí prohráli popáté v řadě, nepomohl jim ani desátý gól Alexandra Ovečkina v sezoně.

Stejně jako Kuzmenko se prosadil při premiéře v novém působišti i Elias Lindholm, který přispěl dvěma trefami k výhře Vancouveru 3:2 na ledě Caroliny.

Kompletní výsledky zápasů NHL