Další velký artikl mizí z trhu. Hvězdný střelec Guentzel vyměnil v NHL Pittsburgh za Carolinu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další velký artikl mizí z trhu. Hvězdný střelec Guentzel vyměnil v NHL Pittsburgh za Carolinu
Útočník Guentzel se v NHL stěhuje z Pittsburghu do Caroliny
Útočník Guentzel se v NHL stěhuje z Pittsburghu do CarolinyProfimedia
Útočník Jake Guentzel (29) se v NHL stěhuje z Pittsburghu do Caroliny. Hurricanes vítěze Stanleyova poháru z roku 2017 získali výměnou za Michaela Buntinga (28), další tři hráče a volby v letošním draftu. Informoval o tom web ligy.

V rámci výměny do Caroliny zamířil z Pittsburghu také obránce Ty Smith, opačným směrem putovali Ville Koivunen, Vasilij Ponomarjov a Cruz Lucius. Penguins budou navíc do konce sezony, kdy se Guentzel stane volným hráčem, platit čtvrtinu jeho smlouvy.

Guentzel v probíhající sezoně odehrál 50 zápasů a zaznamenal 22 branek a 30 asistencí. Od poloviny února nehraje kvůli zranění v horní části těla, podle zámořských médií by se měl ale v nejbližší době vrátit na led.

Guentzel strávil celou dosavadní kariéru v Pittsburghu. V základní části má bilanci 503 zápasů, 219 branek a 247 přihrávek, v play off odehrál 58 utkání, dal 34 gólů a přidal 24 asistencí. S Penguins hned ve své premiérové sezoně 2016/2017 získal Stanley Cup.

Bunting v probíhajícím ročníku nasbíral 13 branek a 23 přihrávek v 60 zápasech. Kromě Caroliny v NHL nastupoval také za Arizonu a Toronto. Na kontě má také titul z mistrovství světa v roce 2021. S Hurricanes loni v létě podepsal tříletou smlouvu.

Další výměny a spekulace v NHL