Dostál se vyznamenal, ale prohře nezabránil. Vaněček se do brány dostal podruhé za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dostál se vyznamenal, ale prohře nezabránil. Vaněček se do brány dostal podruhé za sebou

Vaněček se dostal do brány NJ Devils podruhé za sebou.
Vaněček se dostal do brány NJ Devils podruhé za sebou.Profimedia
Vítek Vaněček (27) začal utkání NHL mezi New Jersey a Edmontonem na střídače, už po pěti minutách a 24 vteřinách ale v bráně vystřídal svého konkurenta. I on však nakonec se svými Devils prohrál 3:6, přičemž za jeho zády skončil puk čtyřikrát. Lukáš Dostál (23) kryl 41 ze 43 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ale nezabránil porážce Anaheimu 0:3 s Calgary. Střelecký půst přerušil Filip Zadina (24), který se prosadil proti krajanovi Karlu Vejmelkovi (27). San Jose ovšem padlo s Arizonou 2:5.

Anaheim – Calgary 0:3

Dostál kapituloval poprvé už ve třetí minutě, když jej překonal Nick DeSimone střelou od modré čáry. Zhruba v polovině zápasu zvýšil v přesilové hře střelou z mezikruží Elias Lindholm. Výhru pojistil A. J. Greer při hře Anaheimu bez gólmana. Na český brankářský duel nedošlo, Daniel Vladař plnil roli náhradníka.

New Jersey – Edmonton 3:6

Vaněček naskočil do hry za stavu 0:2 a New Jersey otočilo na 3:2. Edmonton ale v úvodu třetí třetiny vstřelil během 69 sekund tři branky. Při gólu na 3:3 upadl Vaněček po kontaktu se spoluhráčem na led a Connor McDavid trefil bez problému odkrytou branku. Vzápětí potrestal ztrátu puku Devils ve vlastním pásmu Leon Draisaitl a úspěšnou pasáž korunoval z rychlého protiútoku Adam Erne. Výhru zpečetil v 50. minutě Derek Ryan.

San Jose – Arizona 2:5

Vejmelka chytil na ledě San Jose 29 střel a dovedl Arizonu k výhře 5:2. Při minulých dvou startech vychytal nulu proti Buffalu a neinkasoval ani v zápase s Ottawou, do něhož nastoupil v první třetině za stavu 0:3 a pomohl týmu k obratu na 4:3. Jeho neprůstřelnost se zastavila na 156 minutách, když na něj vyzrál v úniku Anthony Duclair a vyrovnal na 1:1.

Jednou jej překonal po 26 sekundách třetí třetiny zblízka bekhendem také Zadina, který v předchozích čtrnácti zápasech neskóroval. Hlavními strůjci výhry Arizony byli Alexander Kerfoot a Clayton Keller, připsali si shodně gól a dvě přihrávky.

Tampa Bay – Vegas 5:4

Patera nastoupil od úvodní minuty podruhé v sezoně a těžké chvíle prožil v prostřední části, ve které Tampa Bay otočila z 0:2 na 4:2. Na hranici brankoviště jej překonal Alex Barre-Boulet, v přesilové hře vyrovnal střelou bez přípravy Nikita Kučerov a dvěma dorážkami se prosadil Brayden Point. Obhájce Stanleyova poháru ztrátu ve třetí třetině smazal i díky Jonathanu Marchessaultovi, který se v utkání trefil dvakrát. Zápas rozhodl Nicholas Paul v čase 58:47 z dorážky z ostrého úhlu.

Colorado – Ottawa 6:4

Dominik Kubalík a Jiří Smejkal si připsali v dresu Senators každý po jedné asistenci, proti Coloradu přesto museli skousnout porážku 4:6.

Další výsledky NHL