Palát se prosadil potřetí v sezoně, jeho gól na odvrácení porážky se San Jose nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Palát se prosadil potřetí v sezoně, jeho gól na odvrácení porážky se San Jose nestačil

Ondřej Palát se prosadil potřetí v aktuální sezoně NHL.
Ondřej Palát se prosadil potřetí v aktuální sezoně NHL.Profimedia
Ondřej Palát neodvrátil v NHL třetím gólem v sezoně prohru hokejistů New Jersey 3:6 se San Jose. Jeho spoluhráč Vítek Vaněček, který byl minule střídán, plnil roli náhradního brankáře. V dresu vítězů si připsal jednu asistenci Tomáš Hertl, další české hráče Filipa Zadinu a Jana Ruttu nepustilo do zápasu zranění. Ve druhém utkání pátečního programu porazil Columbus s Davidem Jiříčkem v sestavě doma Ottawu 4:2.

New Jersey – San Jose 3:6

San Jose ani jednou neprohrávalo, přičemž po dvou brankách Jacoba MacDonalda a Anthonyho Duclaira vedlo 4:2. V 53. minutě snížil Palát střelou z mezikruží, ale o čtyřicet sekund později zvýšil Mikael Granlund. Při hře New Jersey bez gólmana zpečetil výhru William Eklund po asistenci Hertla.

San Jose tak na jedenáctý pokus vyhrálo v této sezoně venku, byť je domácí přestříleli 47:18. Sharks se ale mohli opřít o brankáře Kaapa Kähkönena a výsledkem pokazili premiéru Šimona Nemce v NHL. Slovenský obránce, který byl loni draftovaný z druhé pozice, ozdobil debut dvěma přihrávkami.

Columbus – Ottawa 4:2

Ottawě zajistili dvougólové vedení Claude Giroux a Brady Tkachuk, ale Columbus otočili zápas na svou stranu čtyřmi trefami v rozmezí 15. až 29. minuty. Postupně se prosadili Patrik Laine, Dmitrij Voronkov, Adam Fantilli a Boone Jenner. Hlavním hrdinou zápasu se ale stal Elvis Merzlikins, který zastavil 41 střel včetně čtyř pokusů Dominika Kubalíka.

Další výsledky NHL