Dostane Jeník další šanci v NHL? Arizona českého útočníka povolala z farmy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dostane Jeník další šanci v NHL? Arizona českého útočníka povolala z farmy

Jan Jeník byl povolán do prvního týmu Arizony.
Jan Jeník byl povolán do prvního týmu Arizony.Profimedia
Jan Jeník (23) se dočkal poprvé v této sezoně pozvánky z farmy v Tucsonu z nižší AHL do prvního týmu Arizony. Odchovanec Nymburka se přesunul z kádru Roadrunners spolu s dalším forvardem Zachem Sanfordem. Na marodce Coyotes je kvůli zranění Jason Zucker. Jeník v minulých třech sezonách odehrál za Arizonu v NHL dohromady 17 utkání.

Těsně před začátkem letošního přípravného kempu uzavřel s Arizonou novou roční dvoucestnou smlouvu na 775 tisíc dolarů s příjmem na farmě 100 tisíc dolarů. V přípravě nastoupil za Coyotes ve dvou zápasech a vstřelil jednu branku. Před startem sezony zamířil na farmu a za Tucson v AHL ve třech zápasech měl tři body za gól a dvě asistence.

Arizona draftovala Jeníka v roce 2018 ve třetím kole na 65. místě. V NHL debutoval na konci ročníku 2020/21, kdy nastoupil dvakrát a vstřelil dvě branky. V další sezoně se představil v dresu Coyotes ve 13 zápasech a připsal si dva góly a přihrávku. V minulém ročníku ve dvou utkáních nebodoval.

Jan Jeník a jeho bilance v NHL.
Jan Jeník a jeho bilance v NHL.Livesport

Za tři sezony v AHL sehrál Jeník v základní části 113 zápasů a nasbíral 87 bodů (31+56). Ve vyřazovacích bojích ve třech utkáních vstřelil gól a na dva přihrál. V extralize za Liberec nastoupil v 16 duelech a měl dvě asistence.